En Sıcak Konular

Akla zarar vaadler

0 0 0000 00:00 tsi
Akla zarar vaadler Milli maç arasında en büyük golünü atmaya hazırlanırken, atv’nin golünü yiyen Genç Parti lideri Cem Uzan’ın yayınlanmayan reklam metinlerini yayınlayan Vatan, bu reklamları analiz etmeyi ihmal etmedi. Bu analizleri kaçırmayın!

Vaatlerinin yanına faturasını da eklemeyi ihmal etmeyen gazete "Hesaplayabildiklerimiz 30 milyar dolar tutuyor. (Ankara’ya deniz getirme masrafı hariç)" yorumunu yaptı...

EZİLENLER İKTİDAR OLACAK
Siyasete girdim diye, 5 yıldır, aileme, çocuklarıma, karıma ve bana yapılmayan kalmadı. Her türlü iftirayı attılar, her türlü yalanı söylediler. Siyasetten çekil, siyaseti bırak dediler... Ama ben, meydanlarda Türk milleti için “Canım da feda, malım da feda” dedim. Evet, milletime hizmet için sonuna kadar varım. Allah ömür verdiği sürece ezilenler için varolacağım. Evet! Ezilenler iktidar olacak...

VATAN'ın Notu:
Uzan bu spotta “mağduru oynuyor” da İmar Bankası’ndaki kayıtdışı 6-7 katrilyonluk mevduattan tutun da, evinin havuzuna sakladığı Telsim kartlarına kadar “şeytanın aklına gelmeyecek” her türlü olay mahkeme kayıtlarında duruyor. “Ezilenler için varım” diyor... Güzel de bu laflara insanın “Güneşli’deki holding binasından Yeniköy’deki evine trafik yoğun diye her gün helikopterle gidip gelirken aşağıdaki gecekondu mahallerine bakıyor muydunuz” diyesi geliyor.

HER İŞSİZE 350 YTL MAAŞ
Avrupa’da ortalama işsizlik parası 2 bin YTL. Türkiye, işsiz vatandaşına hiç olmazsa 350 YTL maaş verecek imkana sahip. Çaresiz, umutsuz ezilen insanımıza sahip çıkmak, vicdani bir vecibedir. Ben bunu yaparım.

VATAN'ın Notu:
Son verilere göre kayıtlı işsiz sayısı 2.6 milyon. İşi olmayan ama iş aramaktan bezdiği için kayıtlara “işsiz” diye geçmeyenlerin sayısı da 2.1 milyon. Biri para dağıtacaksa, ikinci grubun da kayda gireceğine şüphe yok. Bu vaadin faturası ayda 1 milyar 645 milyondan yılda 19.7 milyar lira. Cem Bey dolar hesabını daha iyi bilir: 14.2 milyar dolar.

ÖSS VE HARÇLAR
Her sene üniversiteye hazırlık kursları için Türkiye’de aileler toplam 5 milyar dolar para harcıyor... Böyle bir para, bir sene boyunca üniversite yapımına harcansa, Türkiye’nin üniversite sorunu çözülür. Her Türk genci üniversiteye sınavsız girecek! Ve istediği branşta okuyacak. Ben bunu yaparım!

VATAN'ın Notu:
Buna diyecek bir şey yok. Ailelerin cebinden çıkan 5 olmasa bile 2 milyar doları bir şekilde eğitim sektörüne yatırım olarak sokmak lazım. Ama “bu parayla üniversite yapalım, sorunu çözelim” vaadi biraz “müteahhit yaklaşımı” kokuyor. Para varsa bina yapmak kolay da hocaları nereden bulacağız onu da söylese.

GIDADA KDV KALKACAK
“Ders kitapları bedava olacak” dedim. Benim dediğimi yaptılar. Bir teşekkür bile etmediler... Şimdi “Gıdada KDV kalkacak” diyorum... Onu da yapmaya çalışıyorlar. İnşallah yaparlar. Yapamazlarsa inanın ben yaparım.

VATAN'ın Notu:
Türkiye’de yıllık gıda harcaması 70 milyar YTL civarında. Gıdada KDV yüzde 1 ile 18 arasında. Ortalama yüzde 8 alırsanız, KDV yükü 5.6 milyar YTL tutuyor. Yani 4 milyar dolar.

EKONOMİ İYİ Mİ?
Dur ve düşün. Senin için ne yaptılar? Bugün 5 sene evvelden daha mı iyisin? “Ekonomi iyi” diyorlar. Sen mi iyisin? Sıcak paracılar mı iyi? Ben senin için, senin ekonomin için varım.

VATAN'ın Notu:
Kendi kitlesine seslenen Cem Bey doğru bir açı yakalamış. Evet, son 5 yılda bir kesim çok zenginleşti. Dar gelirliler ise daha da daraldı. Cem Bey’e bu kategoride 10 üzerinden 8 veriyoruz!

FINDIK 8 YTL OLACAK
Dünyadaki fındığın yüzde 85’ini sen üreteceksin, ama fiyatını başkaları belirleyecek... Böyle şey olmaz. Türk fındığının fiyatını Türk milleti belirleyecek... Fındık 8 YTL olacak.

VATAN'ın Notu:
Türkiye yılda 550-600 bin ton fındık üretiyor. Anlaşılan Cem Bey “iktidara geldiğinde” tüm rekoltenin devlet tarafından alınmasını planlıyor. Faturası pek çerez parası değil: 4.8 milyar YTL, yani yaklaşık 3.5 milyar dolar.

TARIM BİZİM NAMUSUMUZ
Türk tarımı ve Türk çiftçisi, son senelerde dünyanın en pahalı mazotuyla ve gübresiyle ezildi, beli kırıldı. Bana soruyorlar: Fındığa 8 YTL söz verdin, peki pancarı ne yapacaksın? Pamuğu, buğdayı ne yapacaksın? Üzümü ne yapacaksın? Çeltiği ve narenciyeyi ne yapacaksın? Hiç merak etmeyin, Türk tarımını ve Türk çiftçisini ben korurum, kollarım ve yüceltirim. Türk tarımı benim namusum. Türk tarımı bizim namusumuz.

VATAN'ın Notu:
Sadece fındık değilmiş... Pancar, pamuk, buğday, üzüm, çeltik, narenciye... Cem Bey yine doğru bir açı yakalamış, tarım kesiminin sempatisini kaybeden AKP’ye adeta biçerdöğerle saldırıyor. Bu vaadin faturasını hesaplayamıyor, hesabı üzülerek Cem Bey’e havale ediyoruz.

MAZOT 1 YTL OLACAK
Ve mazot nasıl 1 YTL olacak? Bugün petrol fiyatları, tarihinin en yüksek seviyesinde... Buna rağmen mazotun rafineri çıkış fiyatı 80 kuruştur. Evet, 80 kuruştur. KDV’siz ÖTV’siz litresi 80 kuruştur. İstanbul’da deniz otobüslerine mazot düşük vergiyle 1 YTL’ye satılmakta... Karasularımızdan transit geçen gemilere 80 kuruşa verilmekte. Ama vatandaşa gelince 2 YTL’den daha pahalı satılmakta. Mazotta yüksek ÖTV ve KDV düşecek! Mazot 1 YTL olacak.

VATAN'ın Notu:
Türkiye’de yıllık mazot tüketimi yaklaşık 10 milyon ton. Çiftçinin ne kadar tükettiğini bilemiyoruz ama yüzde 20’si olsa 2 milyon ton eder. Mazot şu anda 2.19 YTL. Cem Bey 1 YTL olacak diyor. Bu vaadin faturası 2.38 milyar YTL ediyor. Döviz hesabıyla 1.7 milyar dolar. Yine de açıkçası en mantıklı vaat bu. Ticari gemilerin mazotuna sübvansiyon varsa traktöre neden olmasın?

İŞSİZLİK
Türkiye’ye ilk özel televizyonu ben getirdim! İlk radyoyu ben kurdum! Barajlar yaptım! Cep telefonu şirketi kurdum! 10 binlerce insana iş verdim! Her ay maaş ödedim! Vergi ödedim!.. Edirne’den Trabzon’a, İzmir’den Diyarbakır’a, Adana’dan Van’a, her yere yatırım yaptım. Doğu batı ayırmadım. İstihdam yaratmak, iş yaratmak, yatırım yapmak nedir, ben bilirim... Türk insanının işsizlik sorununu ancak ben çözerim.

VATAN'ın Notu:
Kurdunuz da... Neyse... “Ezilenler iktidar olacak” maddesindeki Vatan’ın notuna bakınız.

EMEKLİYE 14 MAAŞ
Annelerimize, babalarımıza, anneannelerimize, babaannelerimize, dedelerimize.... Bizleri bugüne getiren büyüklerimize... Bu devletin emeklisine yılda 14 maaş ödeme gücü var! Yeter ki niyet olsun... Ben bunu yaparım...

VATAN'ın Notu:
Yine hedefe nokta atışı. Lütfedip kaynağını da açıklasa. Belki açıklar umuduyla biz faturayı çıkartalım: Türkiye’de emeklilere ödenen toplam aylık maaş 4.5 milyar YTL. Yılda 2 maaş daha veririm diyor. Yani 9 milyar YTL, dövizcesi 6.5 milyar dolar.

vatan
 



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs