En Sıcak Konular

Başsavcılık'tan  Erdoğan'a "Sayın Öcalan" incelemesi

0 0 0000 00:00 tsi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Sayın Öcalan'' ifadesini kullandığı yönündeki iddialar üzerine inceleme başlattı.

Başbakan Erdoğan'ın Öcalan'dan bahsederken ''sayın'' ifadesini kullandığı iddiasıyla 10'u aşkın suç duyurusu bulunuyordu. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hikmet Önen, bu suç duyuruları üzerine inceleme başlattı.
İnceleme kapsamında, konuşmalara ilişkin kasetler incelenecek.
 
İnceleme, Türk Ceza Kanunu'nun ''suçu ve suçluyu övmek'' suçunu düzenleyen 215'inci maddesinden yürütülüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı-Basın Savcılığı'nın Başbakan Erdoğan'ın sözlerine ilişkin olarak soruşturma açma yetkisi bulunmuyor. Sadece inceleme yapabilen Basın Savcılığı, kasetlerde suç unsuru saptar ve soruşturma açılmasına gerek görürse, Başbakan hakkında "gereği yapılmak üzere" fezleke hazırlayarak Meclis'e gönderecek. Başsavcılık, suç unsuruna rastlamazsa takipsizlik kararı da verebilecek.

İddialar neler?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ocak 2000'de konuk olduğu Avustralya'nın SBS Radyosu'nda Abdullah Öcalan için iki kez "Sayın Öcalan" dediği, ayrıca şehitler için de "kelle" ifadesini kullandığı iddia ediliyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan'ın konuşmasının yer aldığını söylediği bir CD'yi bu iddialara kanıt olarak gösteriyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Başbakan'ın bu sözleri söylemediğini ifade ederken, Erdoğan hakkındaki iddialara ilişkin olarak, ''Tayyip Erdoğan'ın terörist başıyla hangi yaklaşım içinde olacağını benim sevgili milletim çok iyi biliyor'' diyor. Muhalefet ise Başbakan'ı "iddiaları kesin bir dille yalanlayamamak ve net konuşmamak"la suçluyor.


Cnn Turk



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs