En Sıcak Konular

Cem Uzan'a kapıyı kim kapattı?

0 0 0000 00:00 tsi
Cem Uzan'a kapıyı kim kapattı? Cem Uzan'ın Genç Partisi Milli maçta yine reklam bombardımanı yapacaktı. Hatta atv ile 27 dakikalık rezervasyon yapıldı. Ancak o rezervasyon son anda iptal edildi.

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, milyonların ekrana kilitleneceği Yunanistan-Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçı sırasında yayınlanmak üzere yeni bir reklam kampanyası hazırladı. Maçın yayınlanacağı kanal olan atv ile 27 dakikalık reklam kuşağı için görüşen ve 40-45’er saniyelik 9 spot (Toplam 36 spot) için rezervasyon yaptıran GP, parayı da ödedi. Ancak, maçın başlamasına saatler kala atv’ciler, GP’nin reklamlarla ilgili yöneticisini arayarak, “Kusura bakmayın, reklamlarınızı yayınlayamayacağız” dedi.

Uzan reklam kampanyasında, kendisiyle özdeşleşen kravatsız, beyaz gömleğinle görünüyor, fonda ise “Dağ Başını Duman Almış” marşı çalıyor. Bugüne kadar ekrana gelen reklamlarda yer alan “Mazotun 1 YTL” olacağı vaadini nasıl gerçekleştireceklerini anlatan Uzan, “Mazotun rafineri çıkış fiyatının 80 kuruş olduğunu, gemilere de 1 YTL’den satıldığını” anlatıp, “Çiftçiye de 1 YTL’den satılacak” diyor. Bir başka spotta, “Geçen seçim öncesi GP iktidara gelirse okul kitaplarının bedava olacağını söylemiştim. Bu iktidar vaadimi yerine getirdi. Kendilerine teşekkür ederim” diyerek, iktidar gelirse “üniversite harçlarını kaldıracağını” söylüyor.

Bir diğer spotta ise Uzan, AKP iktidarına yüklenerek, “Bana ve aileme büyük haksızlık yaptılar, hakaret ettiler. İktidara gelince tüm bunların hesabını soracağım” diyor.

“Paramızı geri alacağız”
Konuyla ilgili VATAN’ın sorularını yanıtlayan GP Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin şöyle dedi: “Önce ’reklamlar çok uzun yayınlayamayız’dediler. Bunun üzerine kısaltıp, tekrar kanala gönderdik. Ancak yine de reklamı yayınlamadılar. atv’ye ücretini ödedik. Ödediğimiz ücreti söyleyemem. Yarın (bugün) atv yöneticileriyle görüşeceğiz. Paramızı iade edeceklerdir.”

Protesto çağrısı
GP’nin “gencturkgucu.org” adresli web sitesinde “Çok önemli duyuru” başlığıyla partinin reklamlarını Türkiye-Yunanistan maçında yayınlamayan atv’nin protesto edilmesi çağrısı yapılıyor.

GP’nin sloganları
GP’nin özellikle prime time’da yayımlanan reytingi yüksek programlar sırasında daha önce verdiği reklamlarda Uzan’ın fotoğrafı eşliğinde şu sloganlar yer alıyordu: ‘Mazot 1 YTL olacak’, ‘Kabuklu fındık 8 YTL’, ‘Emekliye 14 maaş’,

‘Gıdada KDV kalkacak’,

“ÖSS ve harçlar kalkacak”

‘İşsize 350 YTL’, ‘Tarım bizim namusumuzdur.’

Ertürk: Ben topluyorum hazine veriyor
Hazine, GP’ye seçim öncesi 23.2 milyon YTL gibi rekor düzeyde yardım ödeneği ayırırken, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ten sürpriz bir çıkış geldi. Adana’da bir toplantıda konuşan Ertürk şunları söyledi: “Şimdi biz topluyoruz, çırpınıyoruz, Hazine bir partiye para yardımı yapıyor. Bizim topladığımız para bir mekanizmayla geri oraya gidiyor. Bu garip bir durum, böyle bir şey olur mu?”

GP’ye hazine yardımı
Genç Parti 2002 seçimlerinde yüzde 7’lik yardım barajını açtığı için Hazine’den son 5 yıldır ödenek alıyor. Hazine, Genç Parti’ye “parti yardımı” adı altında 2002-2006 dönemi arasında 32.3 milyon YTL ödenek verdi. Bu yıl 23.2 milyon YTL ile rekor seviyeye yükseltildi.

Vatan



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,095 µs