En Sıcak Konular

Yaralı köylü Mehmet Sak olay anını anlattı

28 Haziran 2010 17:36 tsi
Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik güçlerinin, kekik toplayan köylüleri terörist zannederek ateş açması sonucu yaralanan Mehmet Sak (75), 4 arkadaşıyla kekik toplamaya gittiğini, ateş açılınca yere yattıklarını, gözünü hastanede açtığını söyledi.

Sak, tedavi gördüğü Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Dedemli köyü Şekerim deresi mevkisinde kekik toplayarak evinin geçimini sağladığını kaydetti.

Sabah erken saatlerde Ali Dalmış, Mustafa Fil ve İbrahim Yalçın ile kekik toplamaya çıktıklarını ifade eden Sak, ''Dört arkadaşımla kekik toplama gitmiştik. Ateş açılınca birden yere yattık, gözümü hastanede açtım. Halen bize kimlerin ateş açtığını bilmiyorum. Arkadaşlarımın durumunu da merak ediyorum'' dedi.

Bu arada, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Vedat Çolak ve Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Mehmet Sak'ı ziyaret ettikten sonra olayın yaşandığı Hassa'ya hareket ettiler.

Terör örgütüne karşı Hassa'da konuşlanan güvenlik güçlerinin, kekik toplayan köylüleri terörist zannederek ateş açması sonucunda 2 köylü ölmüş, bir köylü yaralanmıştı.

"DUR" İHTARINA UYMAMIŞLAR

Dağda kekik toplayan vatandaşların askerin dur ihtarına karşın kaçtıkları için ateş açıldığı iddia edildi.

Hatay Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu sabah 09.15 sıralarında Hassa ilçesine bağlı Şeker Deresi bölgesinde ilk alınan bilgiye göre 3 kişinin askerin dur ihtarına uymayarak kaçtığı için ateş açıldığı açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamada "Hassa ilçesi Şeker Deresi bölgesinde, Hatay Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen operasyonda, ilk elde edilen bilgilere göre üç kişinin görüldüğü, dur ihtarının verildiği ve ihtara uymayarak şahısların kaçmaya başlamaları üzerine ateş edildiği değerlendirilmektedir. Olay neticesinde 2 şahsın bir noktada, 1 şahsın da başka bir noktada yatar vaziyette görüldüğü, şahıslara yaklaşıldığında 2 şahsın ölü olduğu anlaşılmıştır. Üzerlerinde kimlikleri bulunmadığından açık kimlikleri tespit edilememiş, diğer üçüncü şahsın ise yaralı Mehmet Sak olduğu şahsın kendi beyanından anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada; Mehmet Sak ile görüşüldüğü ve yanlarında 1944 Hassa doğumlu Mustafa Fil, 1958 Hassa doğumlu İbrahim Yalçın ve 1947 Hassa doğumlu Ali Dalmış'ın olduğunu söylediği ifade edilerek, şöyle denildi: "Hangi şahısların ölü olduğunun teşhis ve tespit çalışmaları devam etmektedir. Yaralıya ilk müdahale olay yerinde yapılarak ambulans ile Hassa Devlet Hastanesi'ne oradan da Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Olay yerinden kaçan 4'üncü şahsın açık kimliğinin tespiti ve arama çalışmalarına devam edilmektedir. Konu yetkili merciler tarafından tüm yönleri ile soruşturulmaktadır."



Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs