En Sıcak Konular

AK Partili Erdem: Muhalefet istismar yapıyor

27 Haziran 2010 14:45 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, "Türkiye’de muhalefetin siyaseti istismar üzerinden yaptığını" söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Aydın’da Turistik Park Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti’nin cumhuriyet tarihi boyunca yapılandan fazlasını yaptığını belirterek, "Ne yaptın" diyenlerin boş konuştuğunu öne sürdü.

Türkiye’nin ana sorunlarını bitirdiklerini, AK Parti’nin her zaman Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir parti konumuna geldiğini belirten Erdem, Türkiye’nin önünde referandum ve seçim bulunduğunu, kaderinin burada belirleneceğini kaydetti.

Erdem, AK Parti iktidara geldiğinde memura maaş bile verilemediğini, o yıl yaşanan deprem dolayısıyla gönderilen yardımların memur maaşı olarak verildiğini söyledi.

DSP’nin ve Anavatan Partisi’nin tarihe gömüldüğünü MHP’nin ise yüzde 10 barajının altında kaldığını belirten Erdem, muhalefetin icraatlarını eleştirdi.

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ-

Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum sürecinin işlediğini ifade eden Erdem, şöyle konuştu: "Sivil anayasa yaparsanız istismar edecek konuları kalmaz. 1980 Anayasası gündeme gelip de rahatsız olmayan yok. ’Bu anayasa Türkiye’ye yakışmıyor, bu bir ihtilal Anayasası’dır. Türkiye’yi demokratik bir rejim değil askeri bir rejim haline getirmiş bir yasadır’ diye herkes rahatsızlığı dile getirir. ’Buyrun değiştirelim’ dediğiniz zaman da bitiyorlar, niye, istismar edecek konu kalmayacak. CHP’nin geçmişte anayasa değişikliğiyle ilgili önerileri var. Bizim getirdiğimiz öneri o önerilerin çok gerisinde. Türkiye’nin konjonktürü, şartları düşünülerek anayasa paketi getirildi. Bunun üç ana maddesine karşı çıkıyorlar. Zaten bunlara karşı çıktığın zaman geriye detay kısmı kalıyor, özü bu. Ne olacak parti kapatmayı zorlaştırırsan? Bugün AK Parti yarın bir başka parti de sıkıntı yaşar. Öbür tarafta en çok partisi kapatılan bir kısım var. Onlar da buna karşı çıkıyor, niye, maalesef muhalefet Türkiye’de siyaseti istismar üzerinden yapıyor." Muhalefetin Türkiye’de sorunların çözülmesini istemediğini savunan Erdem, muhalefetin söyleyecek sözü, projesi ve vizyonu bulunmadığı gibi dünyadan haberi olmadığını ileri sürdü.

-MEDYA VE TERÖR-

Erdem, son günlerde artan terör olaylarından büyük üzüntü duyduklarını, terörün Türkiye’de milli bir sorun olduğunu belirterek, milli sorunların milletçe el ele çözülebileceğine dikkati çekti.

Terörün sonlandırılmasında sivil toplum kuruluşları kadar medyanın da hassas bir görevi olduğunu ifade eden Erdem, şunları söyledi: "Medya çok önemli. Terör örgütü yaptığı olaylarla toplumu bunalıma sokmak ister, panik havasına sokmak ister. Öncelikle medyada ne kadar yer bulduğunu, ne kadar yankı buldukları, onların başarısı veya başarısızlığıdır.

Medyada teröre ne kadar fazla yer verirseniz örgüt bundan karlı çıkar, hedefine ulaşmış olur. Türkiye’de KKKA hastalığı vardı, her gün basında 3, 5, 10 kişi öldü diye haberler yapıldı, içimiz karardı, sokağa çıkamaz olduk, sonra basında tedbir alındı, ne oldu bu hastalığa?" Şehit cenazelerinde içlerinin yandığını ancak anaların yüreği kadar yanmasının mümkün olmadığını belirten Erdem, "Ağlayan ana, o bir ömür ağlıyor, torununu, gelinini, çocuğunun resmini her gördüğünde bir ömür ağlayacak. Kapının arkasında duygusal anları bir gazetecilik başarısı olarak getirip sunuyorsun.

Televizyon evire çevire gösteriyor. Bir trafik kazası bile ’vıcık vıcık’ veriliyor. Dünyada böyle bir şey yok, olmaz böyle bir şey" dedi.

milliyet



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,672 µs