En Sıcak Konular

Barış için dünyanın en uzun resmini yapıyorlar

26 Haziran 2010 15:54 tsi
Trabzon'da yerli ve yabancı sanatçılardan oluşan bir grup, dünya barışına dikkat çekmek amacıyla 7 bin metrelik dünyanın en uzun resmini yapıyorlar. Bin 500 kilo boya kullanılan resim, noter gözetiminde Guinnes yetkililerine gönderilecek.

Trabzon Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği'nce düzenlenen 3. Uluslararası Resim Festivali kapsamında gerçekleştirilen rekor denemesine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz'un yanı sıra Türkiye, Yunanistan, Gürcistan, Azerbeycan, Almanya, Kazakistan, Özbekistan, Rusya ve İran'dan festivale katılan 45 sanatçının ile Trabzonsporlu futbolcular ile 2 bin civarında vatandaş katıldı.

Karadeniz Sahil Yolu'nun Beşerli ve Ayasofya mahalleri arasında trafiğe kapatılan kesiminde yapılan resim çalışmasında, 7 bin metre bez ile bin 500 kilo boya kullanıldı. Yol üzerine serilen 7 bin metrelik bez üzerinde sanatçılar ve vatandaşlar insan, doğa, deniz ve hayvan figürlerinin yer aldığı barış temalı resimler çizdi. Rekor denemesine destek veren Vali Recep Kızılcık ve Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Trabzonsporlu futbolcular Cale, Barış, Ferhat ve Mustafa da ellerine aldıkları fırçalarla resim yaptı.

Trabzon Femin-Art Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Üst, yaptığı açıklamada, gelenek hale getirdikleri resim festivalleri ile dünya sorunlarına dikkat çekmek istediklerini belirtti. Üst, önceki yıllarda tarih, kültür, çevre ve doğa temalı yaptıkları festivalde bu yıl da dünya barışı sorununa sanatçı duyarlılığı ile dikkat çekmek ve dünya barışına katkı sağlamak bir araya geldiklerini kaydetti.

BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NE ASILACAK

Çalışmaları ile dünyayı barış ve güven içinde yaşanabilir kılmak çabasında olduklarını anlatan Üst, "Yaşam herkesin hakkı, güçlünün güçsüzü ezdiği bir dünya istemiyoruz. Sanatçı güzellikleri paylaşan, sevgiyi egemen kılan, dil, din, ırk, cinsiyet gözetmeden, küçük çıkarlar ve küçük düşünceler değil; evrensel düşünen, Atatürk'ün dediği gibi 'yurtta barış dünyada barış' diyendir. Etnik kimliklerle değil; insan kimliğimizle evrensel olarak tüm dünyanın barışı için çaba gösteriyoruz. Barış özlemimizi, haykırışlarımızı renklerimizle, çizgilerimizle dile getirerek en güçlü haykırışımızı yapıyoruz. Bir başka ülke değil, bir dünya özlemi diyerek yola çıkarak barış dedik. Sadece insanın değil, doğanın, çevrenin, hayvanın her şeyin yaşaması için barışa ihtiyacı var." dedi. Bu hedef doğrultusunda 7 bin metrelik dünyanın en uzun resmini yapmaya çalıştıklarını anlatan ifade eden Üst, bin 500 kilo boya kullandıklarını dile getirdi.

Daha önceki rekorun 6 bin metre ile Meksika'da kırıldığına işaret eden Üst, "Noter gözetiminde yapılan bu resmin tespiti yapılacak. Daha sonra Guinnes yetkililerine gönderilecek. Onlar da yapacakları incelemenin neticesinde rekorun kırılıp kırılmadığını bize bildirecekler." şeklinde konuştu. Üst, yapılacak resmin bir bölümünü İstanbul'da boğaz köprüsüne asarak, dünyaya barışı haykırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bu arada, henüz tamamlanmayan rekor için sanatçılar ve vatandaşlar resim yapmaya devam ediyor.

(CİHAN)



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,772 µs