En Sıcak Konular

38 kişilik kadroya 1.700 kişi başvurdu

26 Haziran 2010 13:55 tsi
Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'nde yangınla mücadelede çalıştırılacak toplam 38 mevsimlik işçi için bin 700 kişi başvuru yaptı. Başvuru sayısının fazla olması sebebiyle sınava ve mülakata seçilecek olanlar noter huzurunda yapılan kura çekilişiyle belirl

Adapazarı'ndaki orman işletme müdürlüklerinde 5 ay 29 gün çalıştırılmak üzere 14 arazöz operatörü, 4 greyder operatörü, 6 dozer operatörü, 2 TIR şoförü,10 yangın gözetleme ve haberleşme işçisi, 2 loader operatörü olmak üzere toplam 38 kişinin alınacağı kadroya yoğun başvurunun olması sebebiyle sınava ve mülakata seçilecek olanlar Sakarya 5. Noteri huzurunda gerçekleştirilen kura ile belirlendi. İşçi alımı için müracaat edenler, çekilişin yapıldığı Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü'nün bahçesindeki kapalı araç parkında toplandı.

Adapazarı Orman bölge Müdürü Yardımcısı Ufuk Pekmerkol konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl orman yangınlarıyla etkin mücadele amacıyla çok yoğun çalışma süreci yaşadıklarını belirterek sürekli eğitilmiş ve yeterli personele ihtiyaç duyduklarını söyledi. Yangınla mücadelede ihtiyaç duydukları personel için mevsimlik işçi alımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Pekmerkol; "Orman yangınlarıyla mücadelede ve orman arazilerinde kullandığımız iş makinelerinde istihdam edilmek üzere alacağımız mevsimlik işçilerimizle ilgili talebimizi İş Kur Müdürlüğü'ne bildirdik. İlan sonucunda 38 kişinin alınacağı kadrolara bin 700 kişi başvurdu." dedi.

Yoğun talep üzerine bir kadroya 3 asil ve 3 de yedek eleman belirlemek üzere mevcut katılım listesi üzerinden noter huzurunda çekiliş yaptıklarını anlatan Pekmerkol, şunları söyledi:

"İş Kur'un bize bildirdiği katılımcıların listesinden kurayla bir kadroya 3 asil ve 3 yedek belirlemek üzere çekiliş yapıyoruz. Kurayı kazanan işçi adayları pazartesi günü mülakat ve test sürüşleri teknikleri üzerinden sıvnav olacak. Başarılı olanlar içinden bu sene yangın kadrosunda çalıştırılacak işçiler alınacak. 38 işçimizi Sakarya'da konuşlandıracağız. 12 kişide Kocaeli ilinde görev yapmak üzere alacağız. Onun çekilişi daha sonra yapılacak."

Arazöz operatörlüğü için iş başvurusunda bulunan oğlu adına kura çekilişine gelen Cemil Coşkun adlı bir vatanda da işçi alımının adaletli bir şekilde yapıldığını ifade etti. Oğlunun evli ve çocuk sahibi olduğunu kaydeden Coşkun; "Çiftçilik yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Oğlumu kayıt yaptırdım. Şansımızı deniyeceğiz. Adaletli iş yapılıyor, herkesin gözü önünde.Senin adamın benim adamın diye gözetilmiyor. hak eden kazansın." diye konuştu.

(CİHAN)



Bu haber 728 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,738 µs