En Sıcak Konular

Nevruz mitingde yine terör gösterisi

0 0 0000 00:00 tsi
Ankara'daki Nevruz Mitingi bütün uyarılara rağmen terör örgütüne destek havasına büründü. Terör örgütü elebaşına tezahürat yapıldı, sözde Kürdistan bayrağı açıldı. 

Başkentte, bazı parti ve sivil toplum örgütü üyeleri Nevruz'u kutladılar. Sıhhiye Toros sokakta sabah saatlerinde toplanan DTP, ÖDP, SDP, KESK ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleri çeşitli pankartlar açtılar.

Kortej oluşturan grup daha sonra Abdi İpekçi Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Yöresel kıyafetler giyen kadın ve çocukların da bulunduğu kortejde, tertip komitesi tarafından belirlenen sloganların dışında, terör örgütü ele başı lehine sloganlar atılması üzerine polis gruba uyarıda bulundu.

Mitinge katılanlar, Abdi İpekçi Parkı girişlerinde oluşturulan noktalarda üst aramaları yapıldıktan sonra alana alındılar. Aramalarda suç unsuru oluşturan döviz ve pankartlara el konuldu. Grupların miting alanında yerini almasıyla başlayan etkinlikte uyarılara rağmen sık sık terör örgütü elebaşı lehine sloganlar atıldığı, sözde Kürdistan bayrağı ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu bir gazetenin açıldığı görüldü.

KESK, EMEP, SDP ve Ankara 78'liler Derneği yetkilileri, konuşmalarında Nevruz'u kutlayan mesajlar verdiler. DTP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Miroğlu da yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde düzenlenen Nevruz etkinliklerinde, ''Biz Mezopotamya'nın bir halkıyız, köklerimiz var, o kökleri birlikte beslemeye davet ediyoruz mesajının verildiğini'' iddia etti. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ''sayın'' diye hitap eden Miroğlu, ''Öcalan'ın sağlığının toplumsal bir sorun olduğunu'' ileri sürdü. Nevruz ateşinin de yakıldığı mitingde, iki kişinin yankesici oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Bu sırada,mitinge katılanlar ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Sağanak yağış nedeniyle erken sona eren mitingin ardından DTP Genel Başkan Yardımcı Orhan Miroğlu, polis tarafından gözaltına alındı. Orhan Miroğlu'nun mitingde yaptığı konuşma nedeniyle gözaltına alındığı bildirildi. Miroğlu'nun Adli Tıpta sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere Ankara Adliyesi'ne götürüleceği belirtildi.

haber7
 



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,003 µs