En Sıcak Konular

Akıl hocası Cihaner çıktı

25 Haziran 2010 13:39 tsi
Akıl hocası Cihaner çıktı

Hipnoz yapıp işkence uyguladığı iddiasıyla tutuklanan emekli Yarbay Gürol Doğan'ın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri'de Hava İkmal Bakım Merkezi'nde görev yapan 3 astsubaya, askeri belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmaları sürecinde, hipnoz yapıp işkence uyguladığı iddiasıyla tutuklanan emekli Yarbay Gürol Doğan'ın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Doğan ve Adana Adliyesi'nden gelen avukatı Murat Savur ile müdahil astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ'ın avukatları katıldı.

Emekli Yarbay Doğan'ın, mayıs ayındaki duruşmada verdiği dilekçede, Mahkeme Başkanı Kemal Alver, iddianameyi hazırlayan savcı ve avukatları hakkındaki söylemleri nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulunulmasına karar verildi.

Sanık Gürol Doğan'ın verdiği dilekçedeki, Cumhuriyet Savcısı'nın iddianameyi, 'Akıl tutulması' ile hazırladığı yönündeki ifadeleri okundu. Bu ifadelerde savcıya hakaret edildiği kanısına varılarak oy birliğiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Sanık Gürol Doğan, 'Akıl tutulması' ifadesini Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan, yaklaşık 4 ay kadar cezaevinde kalan ve kısa bir süre önce tahliye edilerek görevine tekrar dönenen İlhan Cihaner'den alıntı yaptığını söyledi. Doğan, savunmasında 'Akıl tutulması' ifadesi orada olumlu karşılandığına göre burada da kabul edileceğini düşündüm." dedi.

Gürol Doğan'ın Adana Adliyesi'nden tuttuğu avukatı Murat Savur, Adli Tıp Kurumu'ndan müdahil astsubaylarla ilgili gelen raporunda çelişkiler olduğunu iddia ederek, yeni bir rapor istenmesi talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Gürol Doğan'ın tahliye talebi reddedilirken, mahkeme heyeti tarafından oy çokluğu ile tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi. Bir sonraki duruşma 29 Haziran 2010 tarihine ertelendi.

Kayseri'de garnizonla ilgili bir belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddia edilen astsubaylar Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından 17 Mart 2009 tarihinde yapılan duruşmada, 'resmi evrak üzerinde tahrifat yapmak' suçundan tutuklanmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

Serbest bırakılan 3 astsubay, emekli Yarbay Gürol Doğan hakkında, kendilerine işkence yaptığı ve hipnozla ifadelerini aldığı iddiasıyla dava açmışlardı. Doğan, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Ocak 2010'da yapılan ilk duruşmada tutuklanmıştı.

cihan

 

 



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,884 µs