En Sıcak Konular

Ankara'ya yeni trafik düzeni

0 0 0000 00:00 tsi
Kuğulu Alt Geçitleri’nin dün düzenlenen törenle açılmasının ardından yeni trafik düzenlemesi de belli oldu.

Kuğulu Alt Geçitleri’nin açılmasıyla, bölgede yapılan yeni trafik düzenlemesi şöyle planlandı:

“Cinnah Caddesi Atakule istikametinde, Çankaya Caddesi’nin Atakule ile Atatürk Bulvarı arasında kalan bölümü Atatürk Bulvarı istikametinde ve Atatürk Bulvarı’nın Çankaya Caddesi ile Kuğulupark Kavşağı arasında kalan bölümü Kuğulupark istikametinde daha önce düzenlendiği şekilde trafik akışı tek yönlü olarak sağlanacak. Atakule istikametinden gelip, Tunalı Hilmi Caddesi yönüne gidecek sürücüler Çankaya Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nı kullanarak tünele girmeden tünelin solunda bulunan yan yolu takip ederek Polonya Caddesi’nden Tunalı Hilmi Caddesi’ne geçebilecekler. Kuveyt Caddesi’nde de trafik akışı Şili Meydanı ve Kuğulupark istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak ve her iki tarafına park yasağı getirilecek olup, sürücüler buradan;

-Sağa dönerek Cinnah Caddesi’ni takiben, Atakule istikametinde,

-Sola dönerek Akay Kavşağı ve Kızılay istikametinde,

-Tek yönlü olan Polonya Caddesi’ni kullanarak sağa İran Caddesi’ne, sola ise Tunalı Hilmi Caddesi’ne geçebilecekler.

Güvenlik Caddesi’nin;

-Nevzat Tandoğan Caddesi ile Mesnevi Sokak arasında kalan bölümünde trafik akışı Mesnevi Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

-Nevzat Tandoğan Caddesi ile Havuzlu Sokak arasında kalan bölümünde trafik akışı Havuzlu Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup; adı geçen caddenin her iki tarafına park yasağı getirilmiştir.

Havuzlu Sokak’ta trafik akışı Atatürk Bulvarı istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup, adı geçen sokağın her iki tarafına park yasağı getirildi.

İran Caddesi’nin Arjantin Caddesi ile Turan Emeksiz Sokak arasında kalan bölümü (ABD Elçi Evi arası) Çankaya Caddesi istikametinde tek yönlü olarak düzenlendi

Turan Emeksiz Sokağın;

-İran Caddesi ile Atar Sokak arasında kalan bölümü (Çankaya Caddesi yönü) Atar Sokak istikametinde tek yönlü,

-Halıcı Sokak ile Atar Sokak arasında kalan bölümde ise trafik akışı yine Atar Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

Atar Sokağın Turan Emeksiz Sokak ile Arjantin Caddesi arasında kalan bölümünde, trafik akışı Arjantin Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup, adı geçen sokağın her iki tarafına park yasağı getirildi.

Arjantin Caddesi’nde trafik akışı İran Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup adı geçen caddenin her iki tarafına park yasağı getirildi.

İran Caddesi’nden Tahran ve Arjantin Caddelerine yapılan refüj düzenlemesiyle sola dönüş yasaklanmış olup, bu yöne gitmek isteyen sürücüler Turan Emeksiz Sokağı takiben Atar Sokak’tan Arjantin Caddesi’ne geçiş yapabilecek. Ayrıca Arjantin Caddesi’nden sola dönüş yapılarak İran Caddesi’ni takiben Çankaya Caddesi istikametine gidilebilecek. Ancak, Tahran Caddesi’nden İran Caddesi’ne sola dönüş yapılamayacak.

Tunalı Hilmi Caddesi yönünden gelen sürücüler,

-Sola dönerek Cinnah Caddesi ve Gaziosmanpaşa yönüne gidebilecekler

-Güvenlik Caddesi istikametinde tek yönlü olan Nevzat Tandoğan Caddesi’ne geçerek Ayrancı ve Dikmen istikametinde gidebilecekler

Atatürk Bulvarı ile Güvenlik Caddesi arasında yer alan diğer bazı sokaklarda da trafik akışında yeni düzenlemeler yapıldı.

Bu sokaklar;

-Yeşilyurt Sokak’ta trafik akışı Cinnah Caddesi’nden Kuzgun Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup, adı geçen sokağın her iki tarafına park yasağı getirildi,

-Kuzgun Sokak’ta trafik akışı Mesnevi Sokak’tan Kuveyt Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak olup, adı geçen sokağın her iki tarafına park yasağı getirildi.

-Güneş Sokak’ta trafik akışı Yeşilyurt Sokak’tan Kuveyt Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

-Katip Çelebi Sokak’ta trafik akışı Cinnah Caddesi’nden Atatürk Bulvarı istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak

-Bükreş Sokak’ta trafik akışı Atatürk Bulvarı’ndan Cinnah Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

-Fatma Aliye Sokak’ta trafik akışı Farabi Sokak’tan Bükreş Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

-Kilis Sokak’ta trafik akışı iki yönlü olarak sağlanacak olup, adı geçen sokağın her iki tarafına park yasağı getirildi.

-Göreme Sokak’ta trafik akışı Cinnah Caddesi’nden Katip Çelebi Sokak istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.

-Budak Sokak’ta trafik akışı Turan Emeksiz Sokak’tan Arjantin Caddesi istikametinde tek yönlü olarak sağlanacak.”

TOPLU TAŞIM GÜZERGAHLARI

Kuğulu Alt Geçitleri’nin açılmasıyla birlikte bölgede hizmet veren toplu taşım araçlarının güzergahları da yeniden belirlendi. buna göre toplu taşım hatlarının yeni güzergahları şöyle olacak:

“(112) GOP-Kızılay

(113) Güvenpark-Karum

(114) Kırkkonaklar-Ulus

(114) Kırkkonaklar-Ulus-Hasköy

GOP yönüne gidişte; Atatürk Bulvarı, Kuğulupark Kavşağı (üstten sola dönüş), Polonya Caddesi, İran Caddesi, Turan Emeksiz Sokak, Altar Sokak, Arjantin Caddesi. Mevcut güzergahları geliş; Arjantin Caddesi, İran Caddesi, Tunalı Hilmi Caddesi, Kennedy Caddesi, Atatürk Bulvarı mevcut güzergahlar.

(115) Göltepe-Ulus

Göltepe yönüne gidiş; Atatürk Bulvarı, Kuğulupark Kavşağı (üstten sola dönüş), Polonya Caddesi, İran Caddesi, Çankaya Caddesi, mevcut güzergah. Dönüş; Atatürk Bulvarı, Kuğulupark Kavşağı (alt geçit), Atatürk Bulvarı, mevcut güzergah.

(166) Teknik Okullar-Kavaklıdere

Gidiş; Atatürk Bulvarı, Kuğulupark Kavşağı (üstten düz geçiş), Cinnah Caddesi, sola dönüş ve Farabi Sokak, Üsküp Caddesi, And Sokak, Şehit Ersan Caddesi, Çankaya Caddesi, Atatürk Bulvarı, Kuğulupark Kavşağı (alt geçit), Atatürk Bulvarı, mevcut güzergah.

(167) Bahçeli-Emek-Çankaya Ring

Çankaya yönüne gidiş; Atatürk Bulvarı, Kuğulupark Kavşağı (üstten düz geçiş), Cinnah Caddesi, mevcut güzergah. Dönüş; Atatürk Bulvarı, Kuğulupark Kavşağı (alt geçit), Atatürk Bulvarı, mevcut güzergah.

(188) ? (421) Keçiören-Oran Sitesi

Gidiş; Atatürk Bulvarı, Kuğulupark Kavşağı (üstten düz geçiş), Cinnah Caddesi, mevcut güzergah. Dönüş; Atatürk Bulvarı, Kuğulupark Kavşağı (alttan geçiş), Atatürk Bulvarı, mevcut güzergah.

(227) Subayevleri-Aşağı Ayrancı

Aşağı Ayrancı’ya gidiş; Atatürk Bulvarı, Nevzat Tandoğan Caddesi, Güvenlik Caddesi, Mesnevi Sokak, Kar Yağdı Sokak, Portakal Çiçeği Caddesi, “U” dönüş, Kuzgun Sokak, Kuveyt Caddesi, Şili Meydanı, Kuğulupark Kavşağı (üstten sola dönüş). Atatürk Bulvarı, mevcut güzergah.

(262) Etlik-Yayla-Çankaya

(263) Etlk-Yayla- Çankaya

(408) Güneşevler-Hasköy-Çankaya (Subay Lojmanları)

(413) Altınpark-Çankaya

(188) ? (421) Keçiören-Çankaya-Oran Sitesi

Çankaya yönüne gidiş; Atatürk Bulvarı, Kuğulupark Kavşağı (üstten düz geçiş), Cinnah Caddesi, mevcut güzergah. Dönüş; Atatürk Bulvarı, Kuğulupark Kavşağı (alttan geçiş), Atatürk Bulvarı, mevcut güzergah.

(593) Konutken-Ümitköy-Çankaya-ring

(595) Koru Sitesi-Ümitköy-Çankaya-ring

Mevcut güzergahını takiple, Hoşdere Caddesi, Çankaya Caddesi, İran Caddesi, Turan Emeksiz Sokak, Altar Sokak, Arjantin Caddesi, İran Caddesi, Tunalı Hilmi Caddesi, Kennedy Caddesi, Atatürk Bulvarı, İnönü Bulvarı, mevcut güzergahları.”

YENİ DURAKLAR

Atatürk Bulvarı üzerinde Kuğulupark Kavşağı ve TRT eski Genel Müdürlüğü önünde yapılan alt geçitler nedeniyle bu güzergahta toplu taşıma hatları için yapılan yeni duraklar ise şöyle:

“Çankaya ve Gazi Osman Paşa yönüne gidişte;

-Havuzlu Sokak öncesi,

-Kuğulupark Kavşağı (Cinnah Caddesi yönüne çıkanlar için)

-Polonya Caddesi (Gazi Osman Paşa yönüne çıkanlar için)

Kızılay yönüne gelişte;

-Atatürk Bulvarı üzerinde Kuğulu Alt Geçitleri’ne gelmeden önce,

-Atatürk Bulvarı üzerinde Kuğulupark önünde (Kuğulupark Kavşağı’nı üstten geçen toplu taşım araçları için) bu güzergah kullanılacak.

-TÜBİTAK Binası önünde bir durak bulunacak.

-Kennedy Caddesi üzerinde, BDDK önü”

Yeni kurulan durakların dışında eski duraklar ise aynı şekilde hizmet vermeye devam edecek.


hürriyet



Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,224 µs