En Sıcak Konular

TSK, İsrail'e bırakmadı

0 0 0000 00:00 tsi
TSK, İsrail'e bırakmadı AKP milletvekili Nihat Eri, Türk Silahlı Kuvvetler’inin mayın temizleme işini yapmak istemediğini iddia ederek İsrail'in sınır bölgelerimizdeki mayınları temizleme isteğine sıcak baktıklarının söylemişti. Bu sözler üzerine TSK önemli bir çıkış yapt

Suriye sınırındaki arazilerin, mayınları temizleme karşılığında İsrailli şirketlere devredilmesi oyunu bozuldu. Şanlıurfa Akçakale sınır kapısının yakınındaki yaklaşık bin metrekarelik arazinin mayın temizliğini Türk Silahlı Kuvvetleri üstlendi. Mayınlı arazi 7. Kolordu Komutanlığı’na bağlı birliklerce temizlenecek.

TSK işi İsraillilere bırakmadı

Suriye sınırındaki arazileri mayından arındırarak Kıbrıs büyüklüğündeki bir alanın kullanım hakkını 49 yıllığına ele geçirmeye çalışan Yahudiler hayal kırıklığına uğradılar. Hükümet, mayın temizlenmesi için gerekli ihale sürecini hâlâ devam ettirirken, Türk Silahlı Kuvvetleri mayın temizleme işi için gerekli çalışmaları başlattı. Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Akçakale İlçesi’ndeki mayınlı araziyi 7’nci Kolordu Komutanlığa bağlı birliklerin temizleyeceği ve temizleme işleminin önümüzdeki ay başlayacağı belirtildi.

Başka planlar var

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Vedat Melik, mayınlı arazilerin Yap-İşlet-Devret modeliyle aralarında İsrail şirketlerinin de bulunduğu yabancı şirketlere devredilme girişimlerini hatırlatarak “Biz buna kesinlikle taraftar değiliz. Hangi yabancı sınıra yakın bölgede arazi alır. Sınır riskli bölgedir. İsviçre sınırında bile yatırım yapan adam tereddüte düşerken, Suriye gibi bir ülkeye sınır bölgesine kim yatırım yapar. Bunun arkasında başka planlar var” diye konuştu.

Melik sözlerini şöyle sürdürdü: “Akçakale Sınır Kapısının yapımını Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası üstlendi ve yaptı. Başkaları Yap-İşlet-Devret modeliyle sınır kapılarını yaparken, Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Yap-Devret uyguladı. Bu önemli bir örnektir ve herkese örnek olmalıdır. Sorun, sınır kapısı ile ilçe arasındaki yoldu. Çünkü arada mayınlı arazi bulunuyordu. Gerekli yazışmalardan sonra 7’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı ilgili birliklerin mayınlı bölgeyi temizlemesi kararlaştırıldı.”

Önlemler alındı

Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Demirkol da, Türk Silahlı Kuvvetleri’yle gerekli yazışmaları yaptıklarını ve TSK’nın konuya çok sıcak yaklaştığını dile getirdi. Akçakale Kaymakamlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre, gelecek ay başlayacak temizleme faaliyetleri sırasında, vatandaşların can güvenliğinin korunmasına yönelik önlem alınacak. Mayın temizleme çalışmaları öncesinde belediye hoparlörlerinden anons yapılıp siren çalınacak. Temizliğin yapılacağı saatlerde Ceylanpınar Caddesi, Toprak Mahsulleri Ofisi şubesi civarı ve Öncül köyü bölgesinde vatandaşların dışarı çıkmamaları istenecek. Çalışma sırasında Toprak Mahsulleri Ofisi şubesi çalışanları mesai yapmayacak. Tren seferlerinin yapıldığı saatlerde çalışmaya ara verilecek.

Eri’nin sözleri yalanlandı

10 Mart 2007’de AKP Mardin Milletvekili Nihat Eri Türk Silahlı Kuvvetler’inin mayın temizleme işini yapmak istemediğini iddia ederek şöyle konuşmuştu: “Mayınlı alanlar Mardin, Urfa, Şırnak ve Kilis illerinde oldukça yoğun. Önce TSK talip oldu. Silahlı kuvvetler 50 trilyonluk bir ödenek talep etti. Bir yıl çalıştı. Ancak, bir yıl sonunda TSK, Milli Savunma Bakanlığı’na bu işi yapamayacağını resmen bildirdi. TSK’nın kararından sonra Milli Savunma Bakanlığı’na uluslarası bir şirketten ihale teklifi geldiğini belirten Nihat Eri, “Bu şirket, 700 milyon ve 1 milyar dolarlık iki ayrı teklifle geldi. Milli Savunma Bakanlığı’nda bu kadar para yok” diye konuşmuştu.

Yeniçağ



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs