En Sıcak Konular

Tüzmen'den, PKK'lılara 'kene' benzetmesi

23 Haziran 2010 19:05 tsi
AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili olarak, "Bu şerefsizler bir kene. Bu keneden kurtulacağız. Bu şerefsizler her yerde, her mevkide olabilir. Hiç korkunuz olmasın, bunların hepsi temizlenir." dedi.

Devlet eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Antalya'da Yat Limanı açıklarında bulunan 1941 yılında 3 İngiliz uçağı tarafından bombardımana tutularak batırılan Fransız donanmasına ait St. Didier adlı gemi batığında tüplü dalış yaptı.

Yaklaşık 2 saat denizde kalan Tüzmen ardından deniz polisi botu ile kaleiçi yat limanından karaya çıktı. Burada kendisini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulunan Tüzmen, son günlerde artan terör saldırılarıyla ilgili soruları cevapladı. Terör saldırılarıyla ilgili ağır ifadeler kullanan Tüzmen, terör örgütü PKK üyelerine kene benzetmesi yaptı. Tüzmen, "Bu şerefsizler bir kene. Bu keneden kurtulacağız." dedi.

BDP'li Bengi Yıldız'ın, "Çocuklarınızı askere göndermeyin" açıklamalarını da değerlendiren Tüzmen, "Bu ülkeden beslenen insanlar bu ülkeye ve kanunlarına saygılı olmak, bu kanunlar doğrultusunda hareket etmek zorundadır. Kimse karnından konuşmasın. Biz Türkiye Cumhuriyeti içerisinde Türk milletini temsil eden milletvekillerine saygılıyız. Ancak şerefsizler her yerde her mevkide olabilir. Bunların içerisinde bakarsanız Türkiye'nin çeşitli kesimlerinden insanlar görebilirsiniz. Yani bu vatana, bayrağa, millete saygısı, sevgisi olmayan insanlar her kademede her mevkide olabilir." şeklinde konuştu.

Zamanı gelince bu terör faaliyetlerini yürütenlerin ne kadar yanlış yaptığını anlayacaklarını ifade eden Tüzmen, "Hiç korkunuz olmasın hepsi bunların temizlenir. Zaman gelir ne kadar yanlış yaptıklarını hepsi öğrenir." dedi.


"TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE, TERÖRÜN ÜSTESİNDEN GELİR"

Tüzmen, Türkiye'nin güçlü ülke olduğunu ve terörün üstesinden geleceğini ifade etti. Türkiye'nin güzel bir

coğrafya olduğunu belirten Tüzmen, burada yaşayan insanların ülkeye can borcu olduğunu kaydetti.

Türkiye'de beslenip, hayatını idame ettirenlerin aynı zamanda ülkesine sahip de çıkması gerektiğini belirten Tüzmen, "Hem ekmeğini yiyeceksin hem suyunu içeceksin ondan sonra bu vatanın polisine, askerine kurşun sıkacaksın. Öğretmenini çocuğunu öldüreceksin. Bunun adı şerefsizlik. O yüzden bunları şerefsiz olarak tanımladığım zaman çok zorlarına gidiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin binlerce yıldır var olan bir ülke olduğunu ifade eden Tüzmen, yaşanan olayların hiç bir tanesinin esamesinin bile okunmayacağını söyledi.

"Bu devlet kalır ve ilelebet devam eder. Bunu herkes kafasına soksun, aklını başına alsın. Bu şerefsizlerden vatanı temizlemek için herkes birlik beraberlik içinde hareket etmelidir. Terör her yerde vardır, üstesinden gelecek güçteyiz." diyen Tüzmen, artan terör olaylarının terör örgütünün son hamleleri olduğunu savundu.

İstanbul Halkalı'daki saldırıda şehit olanlardan uzman çavuş Uğur Ekiz'i tanıdığını ifade eden Tüzmen, arkadaşının cenaze törenine katılmayacağını söyledi.

Tüzmen cenaze törenine katılmama sebebini de şöyle açıkladı: "Çünkü şehit cenazelerinde provokasyon yapıyorlar. Bu şekilde aileye üzüntü veriyoruz. Bunu yaşadım daha önce. Orada birkaç tane paralı adam tutup provokasyon yaptırıyorlar. Değişik tezgâhlar dönüyor."

cihan



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,826 µs