En Sıcak Konular

'Utanmadan yalan söylersen Türkiye'de prim yaparsın'

0 0 0000 00:00 tsi
'Utanmadan yalan söylersen Türkiye'de prim yaparsın' Cem Uzan, yine hazineyle oynuyor! Hazine'ye faturası 15 milyar $ olan Uzanlar, şimdi de Genç Parti yüzünden  TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ü isyan ettirdi... İşte Ertürk'ün açıklamaları

Hazine, Cem Uzan'ın Genç Parti'sine seçim öncesi 23.2 milyon YTL gibi rekor düzeyde yardım ödeneği ayırırken, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ten sürpriz bir çıkış geldi. Ertürk, haksız kazançları geri almak için büyük çaba harcadıklarını, ancak Hazine'ye verdikleri paraların, 'parti yardımı' adı alünda, kendilerine borçlu olan bir partiye aktarıldığını belirtti. Ertürk "Bu yüzden artık Hazine'ye para vermemek gibi bir politika izlemeye başlayacağız" dedi.

Uzan Grubu'nun İmar Bankası ve diğer şirketler nedeniyle kamuya çıkardığı maliyet 22.5 milyar YTL'yi bulurken, Cem Uzan'ın partisi Genç Parti 2002 seçimlerinde yüzde 7'lik yardım barajını açtığı için Hazine'den son 5 yıldır ödenek alıyor.

Hazine, Genç Parti'ye 'parti yardımı' adı alünda 2002-2006 dönemi arasında 32.3 milyon YTL ödenek verdi. Genç Parti'ye yapılacak yardım tutarı seçimler nedeniyle bu yıl 23.2 milyon YTL ile rekor seviyeye yükseltilmişti.

Adana'da bir toplantıda konuşan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk şunları söyledi: "Şimdi biz topluyoruz, çırpınıyoruz, Hazine bir partiye para yardımı yapıyor. Bizim topladığımız para bir mekanizmayla geri oraya gidiyor. Bu garip bir durum, böyle bir şey olur mu? O zaman biz Hazine'ye para vermemek gibi bir politika izlemeye başlayacağız. Bizim verdiğimiz para tekrar bizim borçlumuza gidiyor, böyle bir şey olur mu?"


'Utanmadan yalan söylersen Türkiye'de prim yaparsın'


Türk toplumunun her alandaki sahtekarlıklara büyük prim verdiğini ileri süren TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, şunları söyledi: "Ben şunu gördüm, Türkiye'de iki şey çok geçerli akçe: Birincisi yalan söyleyeceksin, ikincisi utanmayacaksın. Utanmadan yalan söylersen bu memlekette prim yaparsın. Bugüne kadar kamu bankalarını hiç konuşmadık mesela, hiçbirimiz konuşmuyoruz. Kamu bankalarıyla yapılan, yolsuzlukların, hırsızlıkların haddi hesabı yok. İki tane banka battı, iki tanesi de devlet gücüyle kurtarıldı. Emlak Bankası denen banka bir tarihte güzel bir bankaydı. Devlet dediğimiz mekanizma o bankayı peşkeş çekti. Bugün o banka battı ancak yüzlerce işadamı çıktı ortaya."

Uzanlar'ın Hazine'ye faturası 15 milyar $

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk dünkü çıkışıyla Genç Parti'ye yapılan Hazine yardımını tartışmaya açarken, el konulan İmar Bankası nedeniyle Uzan Grubu'nun Hazine'ye çıkardığı maliyet milyarlarca doları buluyor. 8 Haziran 2005'te iflasına karar verilen İmar Bankası'ndan kamuya çıkan yük başlangıçta 7 milyar dolar olarak hesaplanırken, vergi, SSK ve faiz borçları da eklendiğinde fatura 22.5 milyar YTL yani 15 milyar dolara kadar çıkıyor. Ancak TMSF, Uzanlar'dan el koyduğu Telsim, çimento şirketleri ve diğer varlık satışlarıyla birlikte bugüne kadar 6.6 milyar dolarlık tahsilat yaptı. Bu tahsilatlar çıkarılınca Uzan Grubu'nun Hazine'ye net maliyeti 8.4 milyar dolar düzeyinde bulunuyor.

 
vatan



Bu haber 295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,818 µs