En Sıcak Konular

"Kürtler, Türk ordusunu yener"

0 0 0000 00:00 tsi
Adı Michael Rubin, bir diğer ismi Türkler'in belalısı. Geçtiğimiz ay Türkiye seçimleri ile ilgili yayınladığı raporla tepki çeken Michael Rubin, bu kez Kuzey Irak'ı gündeme getirdi. İşte Rubin'in kızdıran cümleleri...

Beyaz Saray’a yakın düşünce kuruluşu AEI’ın uzmanı ve eski Pentagon görevlisi Michael Rubin, Kürtlerin, PKK’ya operasyon için Kuzey Irak’a girecek Türk ordusunu yeneceğini, kendisine söylediğini anlattı. Rubin, Barzani’nin ayaklarının yere basmadığını da belirterek, "Devlet adamı olmak istiyorsa, bir devlet adamı gibi davranmalı" dedi.

Kuzey Irak’taki Kürt Yönetimi, PKK’ya karşı bir operasyon için bölgeye girmesi halinde, Türk ordusunu mağlup edeceğini düşünüyor. Hürriyet’e konuşan ABD’li Ortadoğu uzmanı Michael Rubin, bunu bazı Kürt yetkililerden ’bizzat’ duyduğunu söyledi.

Michael Rubin, "Çevresindekiler, Mesud Barzani’ye hep işitmek istediklerini anlatıyorlar. Ayakları yere basmıyor. Bu durum ise aşırı derecede kendine güven havasının doğmasına neden oluyor. Bu hava, bölge halkına bile yansıyor" dedi. Rubin, Barzani’nin PKK’yı barındırdığını, desteklediğini ve bu tavrıyla da Türk müdahalesine davetiye çıkardığını belirtti.

PARALAR VERSACE’YE

Rubin, "Washington’da da bir müdahale bekleniyor. ABD terörizmle mücadele için dünyanın öbür ucuna gidiyor. Türkiye de, teröristlerin sızdığı sınırının öte tarafına müdahalede bulunabilir. Neden yapmasın? Iraklı Kürtler, PKK’ya desteğin bir bedeli olduğunu bilmeli. Mesud Barzani bir devlet adamı olmak istiyorsa, bir devlet adamı gibi davranmalı" diye konuştu.

Beyaz Saray’a yakınlığıyla bilinen düşünce kuruluşu AEI’ın uzmanı ve eski Pentagon görevlisi olan Rubin, Iraklı Kürtler’in Türkiye’nin içişlerine karışmaması ve terörizmi haklı gösterecek biçimde davranmaması gerektiğine dikkat çekti. Michael Rubin, ABD’nin PKK ile Mücadele Özel Temsilcisi Joseph Ralston’ın PKK konusunda fazla ilerleme beklemediğini bir grup Amerikalı gazeteci ile ’özel bir sohbet’ sırasında dile getirdiğini kaydetti.

Rubin, Iraklı Kürtler’in "PKK’ya karşı adım atması" gerektiğinin altını çizerek, "Barzani, paraları Versace siparişleri için harcayacağına, sınırları denetime almak için harcarsa çok daha iyi eder. Bu onun sorumluluğudur" dedi.

Rubin, sık sık AKP ve Mesud Barzani’yi eleştiren yazılarıyla tanınıyor. Rubin, Barzani’nin rüşvet yoluyla ’dolar milyarderi’ haline geldiğini de belirtiyor.

RALSTON-BAŞER GÖRÜŞMESİ

Bir süre önce Hürriyet’e konuşan ABD yetkilileri de, karşı olmalarına rağmen, Türkiye’nin Kuzey Irak’a sınırlı bir müdahalede bulunacağına inandıklarını belirtmişlerdi. Joseph Ralston ve Türk muhatabı emekli Orgeneral Edip Başer’in de, hafta içinde Washington’da bir araya gelmesi bekleniyor.
 
hürriyet



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs