En Sıcak Konular

Sil baştan: ABD, Rusya ile anlaşmalarını feshetme yolunda!

0 0 0000 00:00 tsi
Sil baştan: ABD, Rusya ile anlaşmalarını feshetme yolunda! Rusya’nın İran ile nükleer alanda yaptığı işbirliğinden rahatsızlığını her fırsatta dile getiren ABD'de dün senatodan yeni bir kanun geçti. İran’a karşı yeni yaptırımları kabul eden senato, aynı zamanda Rusya’ya da yaptırımlar uygulama

Senatonun onayladığı yeni kanuna göre, Rusya, İran ile nükleer enerji ve askeri donanım alanında işbirliğine devam ederse, ABD ve Rusya arasındaki mevcut işbirliği anlaşmaları yok sayılacak.

Karar metninde yer alan ifadeye göre, Rusya’nın yaptırıma maruz kalmaması için 15 günü var. Karar metninde yer alan ifade şöyle: “ABD Başkanı George W. Bush, kanun çıktıktan sonraki 15 günlük süre zarfında senatoya Rusya’nın İran ile nükleer ve askeri alanda işbirliğine son verdiği yönünde bir bildiride bulunmazsa, Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulamaya girer.”

Bush, bunun yanı sıra İran’ın nükleer faaliyetlerini tümüyle askıya aldığını, uranyum zenginleştirme ve nükleer madde üretmeye son verdiğini da senatoya bildirmesi gerekiyor.

Yaptırımın uygulamaya girmesiyle ABD, Rusya ile nükleer alanda her türlü işbirliği yok sayılacak. Ayrıca, senatodan yapılan açıklamada, nükleer alandaki işbirliği anlaşmasına paralel olarak, doğrudan veya dolaylı yoldan Rusya pazarına girecek hiçbir nükleer malzeme ve teknolojiye ihracat lisansı verilmeyeceği bildirildi.

İran’ın önemli ekonomik partnerlerinden olan Rusya, bu ülkenin Uluslararası Nükleer anlaşmaları kapsamında nükleer faaliyetlerine devam etmesine destek veriyor ve katı yaptırımların uygulanmasına karşı çıkıyor.
Amerikan senatosunun aldığı bu karardan sonra, Rusya’nın atacağı adım büyük merakla bekleniyor. Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin ne yönde devam edeceği de büyük bir merak konusu.
russia.ru



Bu haber 328 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,444 µs