En Sıcak Konular

Alman hükümeti İsrail lobisine yenik düştü!

22 Haziran 2010 13:59 tsi
Alman hükümeti İsrail lobisine yenik düştü! Gazze'ye girmesine izin vermeyen İsrail'e dün kızan Alman Bakan bugün Yahudi lobilerinin etkisiyle geri adım attı.

Alman Ekonomi ve İşbirliği bakanı Dirk Niebel, İsrail hakkında söylediği sözlerden dolayı pişman olduğunu, yoruma açık ‘İsrail 12’ye beş kalada’ tabirini seçmesinin kendisi için talihsizlik olduğunu söyledi. Alman hükümeti, bakan Niebel’in Gazze’ye gitmesine İsrail’in izin vermemesinin iki ülke arasındaki ilişkiler için herhangi bir problem teşkil etmeyeceğini açıkladı.

Ayrıca Alman hükümeti İsrail tarafından açıklanan Gazze’ye uygulanan boykotun gevşetilme kararının hiç vakit kaybedilmeden acilen uygulanması gerektiğini belirtti. Alman Ekonomi ve İşbirliği bakanı Niebel, İsrail Dışişleri bakanıyla yaptığı görüşmede Gazze konusuna da değindi.

Alman hükümet sözcüsü Christoph Steegmanns, Başbakan Merkel’in İsrail’in kararını memnuniyetle karşıladığını ve ‘ileriye atılmış önemli bir adım’ olarak nitelediğini söyledi. Alman Dışişleri bakanı Guido Westerwelle de, İsrail’in kararını Gazze halkının hayat şartlarını iyileştirmek için atılmış ‘pozitif bir adım’ olarak niteledi.

Hükümet sözcüsünün açıklamasında Başbakan Merkel’in, bakan Niebel’in Gazze’ye girmesine İsrail’in izin vermemesini üzüntüyle karşıladığı, ancak bunun iki ülke arasındaki ilişkiler bakımından bir problem teşkil etmediğini söylediği kaydedildi.

Almanya Ekonomi ve İşbirliği bakanı Dirk Niebel, İsrail Devlet başkanı Şimon Perez’le görüştükten sonra, Holokaust anıtı Jad Vashem’i ziyaret etti. Alman ikinci televizyon kanalı ZDF’e konuşan Niebel, İsrail hakkındaki sözlerinden dolayı pişmanlığını dile getirerek, ‘yoruma açık İsrail 12’ye beş kalada’ sözünü seçmesini kendisi için bir talihsizlik olarak niteledi. İsrail Dışişleri bakanı Avigdor Liebermann’la da görüşen Niebel, Gazze konusunda Liebermann’la aynı düşünmediklerinden dolayı Gazze’ye girişine izin verilmeyeceğini zaten önceden tahmin ettiğini söyledi.



Bu haber 1,071 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,042 µs