En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nu duygulandıran pankart

21 Haziran 2010 22:48 tsi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep’ten Adıyaman’a geçti, ilk mitingini de bu ilin Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, Adıyaman şehir merkezindeki mitingine terörle mücadele mesajlarıyla başladı.

Önce “ benim köklerim de Adıyamanlı” diyen Kılıçdaroğlu, 35 yıldır devam eden teröre ancak CHP’nin bitirebileceğini söyledi. “Kan kanla yıkanarak temizlenmez” diyen CHP lideri “Terörü biz bitiririz. Çünkü biz insanın etnik kökenini sorgulamıyoruz. Biz insanımızı seviyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu “35 yıldır terörü silahla bitirmeye çalıştılar akıl yok mantık yok bunlarda” diye konuştu

Ak Parti iktidarına da seslenen Kılçdaroğlu, “Önce mağduruz dediler, sonra mağrur oldular, şimdi de zalim haline geldiler” diye konuştu.

Ak Parti’nin dürüst olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Eğer Ak Parti dürüst olsa insanların etnik kimliğiyle inançlarıyla uğraşmaz” dedi.

KILIÇDAROĞLU TEKEL İŞÇİLERİYLE

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adıyaman Besni’de TEKEK işçileriyle bir araya geldi. Besni’deki bütün işletme tesislerinin önünde yolu kesilen Kılıçdaroğlu lehine TEKEL işçileri gösteri yaptı.

Kılıçdaroğlu’da aracından inerek işçilerin arasına karıştı, dertlerini dinledi. “Halkın iktidarında ilk çözeceğimiz konu TEKEL işçilerinin sorunları olacak” dedi.
 
DUYGULANDIRAN PANKART

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te sivil toplum örgütleriyle kapalı oturumda yaptığı konuşmada terörle ilgili  açıklamalarında bulundu: Kılıçdaroğlu, "Bir pankart gördüm: "Kahvaltımı ettim, öğlen yemeğim var ama akşam ne yiyeceğim bilmiyorum."  Önce açlık giderilmeli, sonra teröre çözüm bulunmalı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK’nın taşeron bir terör örgütü olduğu açıklamasına tepkisini sürdürerek, “Aslında bu çok ciddi bir iddia. İddianın özelliği Sayın Başbakan tarafından dile getirilmiş olması. Ama, Sayın Başbakan’ın bunun gereğini yapmak gibi bir yükümlülüğü vardır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK’nın taşeron bir terör örgütü olduğu açıklamasına tepkisini sürdürerek, “Aslında bu çok ciddi bir iddia. İddianın özelliği Sayın Başbakan tarafından dile getirilmiş olması. Ama, Sayın Başbakan’ın bunun gereğini yapmak gibi bir yükümlülüğü vardır” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün liderlerle görüşme çağrısı için ise, saatler denk gelmesi halinde katılacağını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah Gaziantep’teki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşip, yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, partisinin sivil toplum örgütlerine kendilerini yeterince anlatamama gibi bir zaafı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, “Bu toplantılarla o zaafiyetimizi ortadan kaldırıyoruz. Sivil toplum örgütlerinin, sanayi, ihracat, tarım eğitim, ara eleman yetiştirme konusunda politikalarımızı anlattık. Ayrıca, terör, demokrasi, güçler ayrılığı konularında da sorular geldi. Bu konudaki görüşlerimizi de kendilerine anlattık. Umuyorum iki taraf da son derece memnun oldu” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir pankart gördüm: "Kahvaltımı ettim, öğlen yemeğim var ama akşam ne yiyeceğim bilmiyorum."  Önce açlık giderilmeli. Aç insan demokrasi peşinde koşmaz, Cumhuriyet'i düşünmez. Önce açlık sorununu çözüceğiz. Vatandaşın açlığını gidereceğiz ondan sonra terör için mücadele edeceğiz. Terör sadece silahla çözülmez, ekonomik ve sosyal önlemlerle çözülmeli. Terörün içeriden ve dışarıdan destekçileri var.
 
Terörle mücadele bölgeye yatırım çok önemli. Böylece hem terörle hem işsizlikle mücadele edeceğiz.  Güvenlik zirvesi gerekli ama geç kalmış bir toplantı

BAŞBAKAN GEREĞİNİ YAPMALI

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül’ün siyasi parti liderlerine yaptığı görüşme çağrısını değerlendirirken, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konuda daveti oldu. Saati denk getirmeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı sanırım zirve sonrası parti liderlerine bilgi vermek istiyor. İstanbul’da bir daveti var. Tabi saatler denk gelirse katılacağım. Zirve sanıyorum kamuoyunda oluşan infialin baskısı sonucu gerçekleşen bir zirve. Zirvelerden sonuç çıkması için sağlıklı bir ön çalışmanın yapılması, yetkililere sunulması gerekiyor. Tabii böyle bir çalışma var mı, yok mu bilemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşürken bu düşüncelerimizi de kendilerine arz ederiz” dedi. Erdoğan’ın PKK’nın taşeron bir örgüt olduğuyla ve yeterince istihbarat gelmediğiyle ilgili soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bu konuda şunları söyledi:

“O konuda açıklama yapacak olan ülkeyi yönetenlerdir. Sayın Başbakan bu konuda açıklama yapmak durumundadır. Heron uçaklarının bu konuda yetersiz olduğu söylendi. O konuda yeteri kadar bilgi alınamadığı söylendi. İstihbarat zaafiyeti olduğu ifade edildi. Ayrıntıları bilemiyorum. Bu konuda bize verilen herhangi bir bilgi de yok. Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşürken bu konudaki görüşlerimizi sunacağız. Sayın Başbakan terör örgütünün taşeron bir örgüt olduğunu söylüyor. Aslında bu çok ciddi bir iddia. İddianın özelliği, Sayın Başbakan tarafından dile getirilmiş olması. Sayın Başbakan bu konuda belki kamuoyunu aydınlatacak bilgi vermeyebilir. Ama, Sayın Başbakan’ın bunun gereğini yapmak gibi bir yükümlülüğü var. Terör örgütüne destek verenler kimlerdir? Eğer bu kamuoyuna bir şekliyle duyurulursa, kamuoyu da bu konuda bilgi sahibi olur ve o ülkelere karşı belki daha mesafeli, daha tutarlı bir politikanın oluşması sağlanabilir. Böylelikle de kamuoyu desteği sağlanmış olur. Ama, bilgi yeteri kadar, Sayın Başbakan tarafından kamuoyuna verilir mi onu bilmiyorum.”

ERKEN SEÇİM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, bu konunun daha önce de gündeme getirildiğini belirterek şöyle dedi:

“Sayın Bahçeli erken seçimle ilgili olarak düşüncelerini daha önce de dile getirmişti. AKP Türkiye’yi sağlıklı yönetme zeminini kaybetti. Artık, ciddi bir yönetim zaafiyeti var. Bunu terör konusunda görüyoruz. Ekonomide görüyoruz. Bölgesel dengesizliklerin giderilmesi konusunda görüyoruz. Yatırımların sağlıklı artmadığı, gelir dağılımının iyileşmediğini görüyoruz. Toplumda paylaşma yok. Toplumun yeni bir yönetime, yeni bir anlayışa temiz bir siyasete ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda bir seçim gündeme gelirse CHP olarak bundan memnuniyet duyarız.”

Kılıçdaroğlu, CHP’den ihraç edilenlerin geri dönüşüyle ilgili, “Bizim küskün, dargın ortam yaratma lüksümüz yok. Biz herkesin CHP çatısı altında ülkeye hizmet etmesini istiyoruz. Ama gelenlerin bir makam, mevki kaygısıyla gelmemesini de istiyoruz” yorumu yaptı, BDP’nin Başbakan hakkında vereceği gensoru önergesiyle ilgili kararın da partinin yetkili organlarında görüşüleceğini vurguladı. Kılıçdaroğlu’na, ressam Nilay Gündüz’ün Antepfıstığı kabuğundan yaptığı Atatürk portresi hediye edildi.

Zeynep Gürcanlı / Hürriyet



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,880 µs