En Sıcak Konular

Kadir Has için devlet töreni yapıldı

0 0 0000 00:00 tsi
1990’lı yıllardan itibaren yaşamın hayırsever işler yapmaya adayan, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Kadir Has için devlet töreni düzenlendi. Kadir Has Üniversitesi'nin Cibali'deki kampusünde düzenlenen devlet töreninde Has’ı

Törende konuşan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'nin önemli bir ismi kaybettiğini, bu nedenle büyük üzüntü duyduğunu belirterek, bir Kayserili olarak Kadir Has’la hep gurur duyduklarını kaydetti.
Kadir Has'la sıkı bir dostluk içinde olduklarına işaret eden Gül, “Kendisiyle yakın bir dostluğumuz vardı. Ne zaman beni arasa mutlaka bir eğitim meselesiyle ilgili olurdu. Kadir Has'ın hayırseverliği sadece memleketinde değil, bütün yurt çapındaydı” dedi.
Kadir Has’ın yaptıklarının yeterince bilinmediği hissine kapıldığını dile getiren Gül, son günlerde yazılanların, bu hissin doğru olmadığını kanıtladığını da ifade etti.
Bakan Gül, “Bundan sonra hep beraber eserlerini yaşatmaya ve yarım kalan işleri varsa onları tamamlamak için çalışacağız” dedi.
HAS ‘ADAMLIĞI’ İLE DİKKAT ÇEKERDİ”
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de ünlü bir düşünürün “adamlığı olmayan bir zengin olmaktansa, zenginliği olmayan fakir bir adam olmayı tercih ederim” sözünü anımsatarak Kadir Has'ın hem zenginliği, hem de “adamlığı” ile dikkat çektiğini vurguladı. Çelik, büyük bir eğitim gönüllüsü olan Kadir Has'ı kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirtti.
Kadir Has'ın manevi oğullarından Can Has ise, “Ülkemizin kalkınması için büyük bir çaba sarf eden hayırsever bir iş adamını kaybettik. Kadir bey bizi yetiştirip hayatı öğretti. Sevecen, bonkör ve işinde son derece titizdi. Onu hep kendime örnek aldım. Onun çok değer verdiği ve bugün çatısı altında bulunduğumuz Kadir Has Üniversitesi'ni, Kadir Has Vakfı'nı ve bütün kurumlarını daha ileriye taşıyacağımıza ve çok değer verdiği aile birliğini koruyacağımıza huzurunuzda şerefim üzerine ant içerim” diye konuştu.
Manevi oğlu Nuri Has ise, “Babamız bir gönül adamıydı. Türk ekonomisine önemli katkılarda bulundu. Ülkenin geleceğinden kendini sorumlu tutardı. Servetini halkıyla paylaşmaktan mutluluk duyardı. Biz de bu hizmetlerimizi devam ettireceğimize ant içeriz” dedi.
“KADİR HAS BİR BEYEFENDİYDİ”
İstanbul Valisi Muammer Güler, Kadir Has'ın önemli bir sanayici ve iş adamı olmasının yanı sıra önemli bir eğitim gönüllüsü olduğunu belirtti.
Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz da Kadir Has'ın ani ölümünün şokunu yaşadıklarını ifade ederek, “Benim tanıdığım Kadir Has, tuttuğunu koparan, amacına ulaşan, işlerinde çok dikkatli, azla yetinmeyen, son derece dürüst, mesafeli, ölçülü, gerçek bir beyefendiydi” dedi.
Törenin sonunda da iki din görevlisi Has için dua okudular.
Kadir Has'ın eşi Rezan Has'ın taziyeleri kabul ettiği törene, Has'ın manevi kızı Alina Has, gelinleri Selin ve Ahu Has ile aralarında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Fener Rum Patriği Bartholomeos, sanatçı Ali Rıza Binboğa, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, işadamı Zeynel Abidin Erdem'in de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Habernokta



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,684 µs