En Sıcak Konular

Türkiye'nin yüreğine ateş düştü

20 Haziran 2010 09:09 tsi
Türkiye'nin yüreğine ateş düştü
Türkiye-Irak-İran sınırındaki Şemdinli'de askerî birliğe yapılan hain saldırı ülkeyi yasa boğdu.

Sınır ötesi operasyona destek için bölgeye sevk edildiği öğrenilen seyyar birlikteki 9 asker şehit olurken, 16 asker de yaralandı. Baskının ardından operasyona çıkan timin mayına basması sonucu ise 2 asker daha hayatını kaybetti.  

Türkiye dün Hakkâri'den gelen acı haberle sarsıldı. Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe mevkiindeki seyyar askerî birliğe teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 9 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı. Öğle saatlerinde aynı bölgede bu kez mayın patlaması meydana geldi. Operasyona çıkan timin mayına basması sonucu 2 asker daha şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı'nın 'eylemler artacak' açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden yaşanan bu saldırılar, ülkeyi yasa boğdu. Son iki ayda şehit olan asker sayısı ise 40'a yükseldi. Saldırının gerçekleştiği bölgeye kalabalık bir grup halinde gelen PKK'lıların termal kameralar tarafından tespit edilememesi dikkat çekici bulundu. Çatışmalarda 12 terörist öldürülürken, Irak ve İran'a kaçan teröristlere Kobra helikopterler ve F-16 uçakları bomba yağdırdı

Alınan bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hafta içinde gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyona destek amacıyla sınır bölgesine gelen askerî birliğe, gece 02.00 sularında kalabalık bir terörist grup tarafından saldırı düzenlendi. Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki Günyazı köyüne yakın yüksek bir tepeye konuşlanan birliğin bütün unsurlarına aynı anda ateş açıldı. Mehmetçik, teröristlere anında karşılık verdi. Çatışma sabaha kadar sürdü.

Teröristlerin RPG 7 roketatarlar ve uzun namlulu silah kullandığı, çatışmada Mutlu Saylan (Muş/Malazgirt), Sabahattin Derin (Muğla/Milas), Mehmet Ali Tosun (Aydın), Oğuz Yelken (Edirne/Uzunköprü), Mustafa Kayın (Edirne/Keşan), Ramazan Erdem (Zonguldak/Ereğli), Hüseyin Köksal (Ankara), Elas Esendere (Kahramanmaraş/Göksun), Süleyman Ballan (Konya) şehit oldu; 14 asker de yaralandı. Saldırıya uğrayan askerlerin Bolu ve Kayseri'den bölgeye kaydırılan birliklere mensup olduğu ileri sürülüyor.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderilirken, silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlandı. Ayrıca, Irak'ın kuzeyinde tespit edilen hedefler, Şemdinli 3. Dağ Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan savaş uçakları tarafından vuruldu. Genelkurmay Başkanlığı çatışmalar sırasında 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Şemdinli'deki saldırının ardından güvenlik güçleri geniş çaplı operasyon başlattı. PKK'lılarla gün boyu sıcak temasın sağlandığı operasyonda, Tekeli bölgesinde araziye döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucunda Uzman Çavuş Ömer Kara (Mersin/Tarsus) ve Yusuf Pazar (Ankara) şehit oldu, 2 asker yaralandı. Saldırıda yaralanan askerlere ilk müdahale Şemdinli Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Yaralılar daha sonra helikopterle Hakkâri Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Türkiye-Irak-İran üçgeninde bulunan Şemdinli ilçesi yüksek dağlarla çevrili bulunuyor. PKK'lı teröristlerin saldırdığı yerin, Günyazı köyü Tanyolu mezrasında bulunan Tekeli Jandarma Sınır Taburu'na bağlı bir üs bölgesi olduğu kaydediliyor. Sınır ötesi operasyona destek amacıyla bölgeye sevk edilen seyyar birliğin burada bulunduğu, şehitlerin büyük bölümünün de bu birliğe mensup olduğu kaydediliyor. PKK'lıların saldırıyı dağın yamacında bulunan üs bölgesine daha yukarı bir bölgeden yaptıkları ifade ediliyor. 12 teröristin helikopterlerin bölgeye hızlı müdahalesi sayesinde etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

Bu arada, Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde gerçekleşen terörist saldırının ardından savaş uçakları Irak'ın kuzeyinde tespit edilen hedeflere bomba yağdırdı. Hain saldırı sonrası bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Takviye kuvvetlerle PKK'lı teröristler arasında zaman zaman çatışmaların sürdüğü kaydediliyor


Sanki kuzum, şehit olacağını hissetmiş

8 askerin şehit olmasının ardından, bölgeye giderken aracın mayına basması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ömer Kara'nın (24) Mersin Tarsus'taki baba ocağına ateş düştü. Jandarma ekiplerini gören şehit uzman çavuşun annesi Elmas Kara (40) çığlıklar atarak, kendini yerlere attı. Anne Elmas Kara, "Oğlum operasyon öncesindeki akşam aradı. Telefonda çok neşeliydi. Sanki kuzum şehit olacağını hissetmiş. Sesi çok neşeli geliyordu." dedi.

Askerden önce çobanlık yapıyordu

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 8 askerden Elas Esendere'nin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Acemi birliğini Foça'da yapan şehidin, askerlik görevine çağrılmadan önce çobanlık yaptığı öğrenildi. Anne ve baba, 9 aylık asker olan çocuklarının acı haberini aldıklarında yıkıldı. Şehit Esendere'nin diğer kardeşinin de Güneydoğu'da uzman çavuş olduğu öğrenildi.

Konyalı şehit asker: Beni beklemeyin
 

Şehit askerlerden Konyalı Piyade Er Süleyman Ballan'ın acı haberi ailesini yasa boğdu. Konya merkeze bağlı Meram ilçesinde iki odalı toprak bir evde yaşayan anne Ünzile Ballan ve şehidin kardeşleri, askeri yetkilileri kapıda görünce sinir krizi geçirdi. Piyade Er Ballan'ın terhisine iki ay kaldığı bilgisine ulaşıldı. Şehit Er'in babası ile annesinin 25 yıldır ayrı yaşadığı öğrenildi. Şehidin arkadaşları ise Ballan'ın iki ay önce izne geldiği zaman yakınlarına 'Beni beklemeyin' dediğini ifade etti.

3 aylık çocuğu nasıl çatışmaya gönderdiniz?

Şemdinli'deki saldırıda şehit olan er Ramazan Erdem'in, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gökçeler beldesindeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Askerî yetkililer, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli maden işçisi baba Mustafa Erdem'e (56), acı haberi verdi. Baba Erdem, 10 gündür oğlunu aramasına rağmen ulaşamadığını, bundan dolayı merak içinde olduğunu söyledi. Şehidin halası Havva Karakaya, terör sorununa dikkati çekerek, "Bunların sonu ne zaman gelecek" diye konuşurken "Oğlum ben sana gitme demedim mi? Şimdi ne zaman geleceksin. Biz senin yollarını gözlüyorduk." diyerek ağıt yaktı. Amca İsmail Erdem ise, "3 aylık çocuğu nasıl çatışmaya gönderdiniz" diye tepki göstererek bayıldı.

Çukurca'da devriye gezen polise saldırı

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Depin polis kontrol noktası ile bölgede devriye görevi yapan Özel Harekat Müdürlüğü'ne ait zırhlı araca, PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıya anında karşılık verilmesi üzerine terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmanın ardından teröristlerin karanlıktan yararlanarak kaçtığı, güvenlik güçlerinin bölgede geniş çaplı operasyon başlattığı bildirildi.

zaman



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,603 µs