En Sıcak Konular

Hakkari Valisi: Çocuklarınızı alet ettirmeyin

17 Haziran 2010 18:47 tsi
Hakkâri Valisi Muammer Türker, ailelere çocukları siyasi emellerine alet etmek isteyenlere izin vermemelerini söyledi. Türker, "Çocuklarınızın panzerlerin karşısında ne kadar dirençli duruşu ile değil ne kadar zeki, ne kadar çalışkan, ne kadar kabiliyetl

Yüksekova Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu Yüksekova Okulları Güzelleştirme Projesi (YOKAP)'ın yıl sonu derecelendirme ve ilk üçe giren okullara ödüllerini verme programı yapıldı.

Yüksekova'da okulların kalitesini artırma prejesi kapsamında bir yıldır yarışan okullar ve dereceye girenlere ödülleri verildi. 75. Yıl YİBO İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa Hakkari Valisi Muammer Türker Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Başsülü, Hakkari Milli Eğitim Müdürü Vekili Kemal Tanyürek, Milli Eğitim İl Teftiş Kurulu Başkanı Kemal Seyitoğlu, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, milli eğitim ilçe şube müdürleri, okul müdürleri ve okullarda YOKAP'tan sorumlu proje ekibi öğretmenler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen yıl içerisinde YOKAP kapsamında yapılan etkinlikleri kısaca anlattı.

Vali Muammer Türker ise yaptığı konuşmada, "Hakkari hem konum itibarı, hem de şu anki durumu itibarı ile çok sıkıntılar yaşayan bir ilimiz. 30 yıldır Türkiye'nin her bölgesinde bu acılar çekildi. Bu bölge ise canı, malı ve kanı ile hep bedel ödedi. Birçok insanımız malını mülkünü, diktiği ağacını, hayvanını satarak veya göç edip buralarda bırakmak sureti ile bilmediği tanımadığı mekânlara gitmek zorunda kalmış. Bu bedelleri ödemek için 30 yıl çok uzun bir süre. Hepimize artık yeter dedirtti. Artık siz Hakkârililer olarak buna dur demelisiniz, çünkü en fazla etkilenen sizlersiniz. Bizim gibi devlet memurları bu gün burada yarın başka memleketlerdeyiz, ama olan sizin geleceğinize, yavrularınıza oluyor." dedi.

"ÇOCUKLARINIZI SİYASİ EMELLERE ALET ETMEYİN"

Hakkâri'nin nüfusunun yüzde 50'sini 18 yaş altının oluşturduğunu kaydeden Vali Türker, "Bu da eğitimin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Ben burada bütün halkımıza seslenmek istiyorum; çocuklarımızı siyasi emellerine alet etmek isteyenlere izin vermeyin, geleceğinizi karartmayın. Çocuklarınızın panzerlerin karşısında ne kadar dirençli ne kadar güçlü duruşu ile değil geleceğe ne kadar iyi hazırlandığıyla, elinde kalemi ne kadar tuttuğu, ne kadar zeki, ne kadar çalışkan, ne kadar kabiliyetli olduğu ile övünün. Lütfen artık hedeflerimizi doğru koyalım. Bu olayların hiçbiri demokratik mücadele yöntemi değil. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde bunlar olmuyor. Çok küçük çocukların büyüklerin vazifesi olan siyasete alet edilmesi kadar vahim bir durum söz konusu değildir. Bunları alet edenlerin yaptığı tek şey ahlaksızlığın daniskasıdır." diye konuştu.

Türker, konuşmasının ardından dereceye girenlerin ödüllerini takdim etti. Projede birinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na 15 bin TL'lik ödülü, ikinci olan Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okulu'na 10 bin TL'lik ödülünü ve üçüncü olan Şemsettin Onay Lisesi'ne 5 bin TL'lik ödülü Vali Türker verdi.

Vali Türker, Yüksekova'da yeni faaliyete geçen Hazeyi Un Fabrikası'nın açılışını yaptı, Baskınlar Süt Fabrikası'nı da gezdi.

cha



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,113 µs