En Sıcak Konular

DYP Hürriyet yazarına çengel attı

0 0 0000 00:00 tsi
Seçimden önce vitrinini yenilemek için atağa geçen ve en son manken Schaeffer'ı transfer eden DYP şimdide kadrosuna Hürriyet'ten bir köşe yazarını katmak için harekete geçti. 

Doğru Yol Partisi (DYP) seçimler öncesi vitrinini yenilemek üzere atağa geçti. DYP Genel Başkanı Ağar, bu amaçla ilk önce Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi Yazarı Nevval Sevindi'yi transfer etti. Ancak Sevindi'nin transferi, 'bekaret raporlu' manken Şebnem Schaafer'in transferinin gölgesinde kaldı. Sevindi bu yüzden, DYP'de yaratılmak istenen çekim merkezinin aktörlerinden olamadı.

ARAYIŞLAR SÜRÜYOR

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Sevindi'nin yanı sıra partisine katmak istediği diğer isimlerle görüşmelerini ise sürdürmeye devam etti. Ağar, geride bıraktığımız günlerde, partisine katacağı son isimle de uzlaştı. gercekgundem.com'un iddiasına göre bu kişi, Hürriyet Gazetesi Yazarı Cengiz Özdemir.

Kamuoyunun Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde tanıdığı ve uzun bir süre Kültür Aş adlı şirketin genel müdürlüğünü yapan Özdemir, şu an Hürriyet Gazetesi'nde yazıyor.

Özdemir, özellikle son günlerdeki yazılarında ise, partilerin transferlerine ilişkin gelişmeleri aktarıyor. DYP'yle yakınlığı bilinen Özdemir, adaylığının kesinleşmesiyle birlikte, partinin basınla olan ilişkilerini de yürütecek. Ancak buna gazete yönetiminin izin vcerip vermeyeceği ise şimdilik bilinmiyor. Hatırlanacağı üzere, bir dönem Hürriyet'te yazan Ali Atıf Bir de DYP'ye siyasi danışmanlık yaptığı gerekçesiyle eleştiri konusu olmuştu.

ÖZDEMİR'İN SİYASİ GEÇMİŞİ NEREYE UZANIYOR?

Hürriyet Yazarı Cengiz Özdemir, 1980 öncesi MHP'nin önde gelen isimleriyle yakın arkadaştı. Ancak "aksiyoner" değildi. "Ülkücü hareket" içinde yakın olduğu isimler ise, Musa Serdar Çelebi, Celal Adan ve Muhsin Yazıcoğlu'ydu. Özdemir, 1980 darbesinin ardından, bir süre yurt dışında kaldı. Yaklaşık 11 yıl Hollanda'da yaşamak zorunda kalan Özdemir, bu ülkenin vatandaşı oldu. Özdemir, geride bıraktığımız günlerde Türkiye'yi ziyaret eden Hollanda Kraliçesi Beatrix'in Çırağan Sarayı'nda verdiği davete de "Hollanda Vatandaşı" olarak katıldı.

Cengiz Özdemir, 1980 sonrası, dağılan ülkücü hareketi yeniden toparlamaya çalışan Alpaslan Türkeş'in karşısında yer aldı. "MÇP'yi bırak ANAP'a gel" diyen ekiple birlikte hareket etti. Bu dönem, Necmettin Erbakan'ın partisine yakın durdu. Recep Tayyip Erdoğan'la da ilişkilerini sıkılaştırdı. Erdoğan, Cengiz Özdemir'in kültür ve sanata olan merakını Kültür AŞ'de değerlendirmesine olanak tanıdı. Özdemir uzun bir süre Kültür AŞ Genel Müdürlüğü yaptı.

Bu sırada medyayla ilişkilerini de geliştiren Özdemir, daha sonra TMSF'nin Star'a el koymasıyla birlikte Star Gazetesi ve Star TV'nin başına geçti. İstenilen reytingi alamadığı için sık sık eleştirilen Özdemir, Erdoğan'a yakınlığı sayesinde bu süreci atlatmayı başardı. Kanalın satış sürecinde ise AKP'lilerce suçlandı.

Edinilen bilgiye göre bazı AKP'liler, kanalın Doğan Grubu'na satılmasında Cengiz Özdemir'in payı olduğunu öne sürdü. Öyle ki; Cengiz Özdemir'in bir süre sonra Hürriyet'te yazmaya başlası da buna "kanıt" olarak gösterildi. Star'dan Hürriyet'e, oradan da DYP'ye atlamayı başaran Özdemir, şu sıralar partinin yeni dönemde izleyeceği strateji üzerine kafa yoruyor. Yakın çevresine, "DYP'nin Kocaeli 1. sıra adayıyım" diyen Özdemir'e partililerin tepkileri ise merak konusu.

gercekgundem.com
 



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,535 µs