En Sıcak Konular

Abbas'tan Hamas yönetimine mektup

16 Haziran 2010 15:25 tsi
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Filistinliler arasında birliğin yeniden sağlanması amacıyla Hamas yönetimine bir mektup gönderdiği öğrenildi.

El Fetih Merkez Komitesi üyelerinden Azzam El Ahmed, Abbas'ın Hamas'a gönderdiği mektubun, El Fetih ile Hamas arasında barışın sağlanması ve Hamas'ın Mısır'ın hazırladığı birlik anlaşmasını imzalaması talebini içerdiğini açıkladı.

El Ahmed, Abbas'ın mektubu, geçen hafta Amman'da görüştüğü, Gazze'deki Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı olan Filistinli bağımsız milletvekili Cemal Hudari aracılığıyla ilettiğini, Hamas'tan henüz herhangi bir cevap gelmediğini söyledi.

Türkiye'nin Filistinliler arasında birliğin sağlanması yönündeki çabalarından da memnun olduklarını kaydeden Azzam El Ahmed, Batı Şeria'da ertelenen yerel seçimlerle ilgili olarak da, Hamas ve İslami Cihad'ın seçimlere katılmayacaklarını açıklamasından sonra, kendisinin de seçimlerin yapılmasına olumlu bakmadığını ifade etti.

Abbas'ın El Fetih'in de seçimlerin ertelenmesine karşı çıkmamasını istediğini kaydeden El Ahmed, El Fetih içinde adaylarla ilgili uzlaşmazlıklar olduğu iddialarını yalanlayarak, seçimlerin ertelendiğinin duyurulduğu gün, El Fetih'in adaylarının yüzde 90'ını Merkez Seçim Komisyonuna iletmiş olduklarını belirtti.

-TÜRKİYE'NİN GÖZETİMİNDE SEÇİM-

Bu arada, Filistin basını, El Fetih'in Filistin'deki seçimlerin Türkiye'nin gözetimi altında yapılmasını önerdiğini yazdı.

Filistin basınının İngiltere'de Arapça yayımlanan El Kuds El Arabi gazetesine dayanarak verdiği haberde, El Fetih'in Ankara'ya, Filistinliler arasında uzlaşmazlık giderildikten sonra devlet başkanlığı ve genel seçimlerin Türkiye'nin gözetimi altında yapılmasını önerdiği belirtildi.



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs