En Sıcak Konular

3 yaşındaki kıza gebe raporu

0 0 0000 00:00 tsi
Rize'de Öğretmen Orhan C., kusma ve öksürük şikayetiyle 3 yaşındaki kızını hastaneye gönderdi. Muayene edilen çocuğa 'Abdominal gebelik' (dış gebelik) teşhisi kondu. 

Rize Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmen olan Orhan C., kusma ve öksürük şikayeti olan 3 yaşındaki kızı Miray C.'yi geçtiğimiz hafta sonu Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne gönderdi. Doktor M. B. tarafından muayene edilen küçük çocuk için rapor hazırlandı ve evine gönderildi. Bir süre sonra Orhan C.'nin görev yaptığı Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi'ne muayene faturası geldi. Sayman Şemsettin Gümüş, faturada yazan 'Abdominal gebelik' (dış gebelik) teşhisini görünce durumu baba Orhan C.'ye bildirdi.

BABA ŞOKE OLDU

Baba Orhan C. gelen faturaya göre kızının hamile olduğunu söyleyerek, "Faturayı görünce gözlerime inanamadım. Eve giderek verilen raporlara baktım. Raporlara göre de küçük kızım hamile. Olay bir tıp skandalı" dedi.

El yazılı rapora bilgisayar hatası dedi

TRABZON Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde görevli Dr. M. B. ise hastanın hafta sonu hastaneye geldiğini ve yaptığı muayenede küçük kıza 'Akut solunum yolu enfeksiyonu' teşhisi koyduğunu ifade etti. Ailenin resmi sevki pazartesi günü getirerek resmileştirme işleminin yapıldığını belirten Doktor M. B., "Bu işlem yapılırken bilgisayardan yanlışlıkla başka bir hastanın teşhisi yazılmış. Zaten ben o gün görevli değildim. Yanlışlık bundan dolayı gerçekleşti. Çocuğa yanlış teşhis konulması söz konusu değil" şeklinde konuştu. Doktor M.B.'nin hatanın bilgisayardan kaynaklandığını söylemesine rağmen muayene fişindeki 'abdaminal gebelik' yazısının elle yazılması da dikkat çekti.

Abdominal gebelik nedir?

BİR dış gebelik şekli. Embriyon tüplerdeki sorun nedeniyle rahim içinde değil rahim dışında ve karında gelişiyor. Kanamalara neden olabiliyor. Cerrahi tedavi gerektiriyor.

AKŞAM
 



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,053 µs