En Sıcak Konular

İşte o iki soru!

0 0 0000 00:00 tsi
İşte o iki soru! Mehmet Ağar, dün AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile AB Dönem Başkanı Almanya'nın Ankara Büyükelçisinin verdiği öğle yemeğinde buluştu. Elçiler ile konuşmada iki soru öne çıktı. İşte AB'nin yanıtını merak ettiği o iki soru...

AB üyesi ülkelerin Ankara'daki büyükelçileri DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi ve genel seçimin öne alınması konusunda sorular yöneltti.

AB Dönem Başkanı Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz dün büyükelçilik rezidansında Ağar ile kurmaylarına öğle yemeği verdi. Yemekte Ağar, AB büyükelçilerinin sorularına yanıt vererek, DYP'nin, cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçim, Güneydoğu sorunu ve Kuzey Irak politikalarını anlattı. Alınan bilgiye göre, büyükelçilerin soruları cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimin öne alınıp alınmayacağı üzerinde yoğunlaştı. Büyükelçiler Ağar'a, "Erdoğan cumhurbaşkanlığına aday olur mu? Erdoğan eğer seçilirse, bu yeni sorunlara neden olabilir mi?" sorularını yöneltti. Ağar da, şunları kaydetti:

"Biz cumhurbaşkanlığı seçiminin tek kişiye indirgenerek şahıs meselesi olarak tartışılmasını doğru bulmuyoruz. Bizim CHP'den farklılığımız, sorunları onlar gibi kutuplaşma meselesi olarak görmememiz. Biz toplumda kutuplaşma yaratılmasına karşıyız. Cumhurbaşkanlığı seçiminin hukuki boyutu var. Anayasa'da gerekli şartları taşıyanlar aday olabilir, seçilebilir. Ancak seçilen kişinin kamu vicdanında tasvip görmesi de son derece önemlidir. Cumhurbaşkanı seçimi yapıldıktan sonra o makam tartışma konusu olmamalı. Toplumun çoğunluğunu rahatsız eden biri oraya seçilmemeli."

DYP'yi daha ılımlı buluyorlar

Büyükelçiler Ağar'a, "Dağda silahla gezeceklerine düz ovada siyaset yapsınlar" sözlerini hatırlatarak, "Terör sorununun çözümü için ne yapacaksınız?" sorusunu yöneltti. Ağar da, Türkler ile Kürtlerin bin yıldır birlikte yaşadığını ve çok az konuda farklı görüşleri olduğunu, görüş ayrılıkları bulunan konularda mutabakata varılması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin AB üyeliği hedefine net bir destek veren Ağar, demokrasiye ve hukuk devletine olan bağlılığının altını çizdi.

Büyükelçiler DYP Lideri'ne genel seçimin öne alınıp alınamayacağı ve seçim sonrasına ilişkin ihtimaller konusunda da sorular yöneltti. Ağar da, DYP'nin seçimde halkı kucaklayarak iktidarı hedeflediğini söyledi. DYP'li kurmaylar yemekle ilgili izlenimlerini anlatırken, "Biz laiklik ve cumhuriyetin değerleri konusunda sistemle sorunu olmayan bir partiyiz. Büyükelçiler de bunu görüyor. Kutuplaşma konusunda sorunlara çözüm getirmede bizi CHP'den daha ılımlı buldukları izlenimi edindik" diye konuştu.

Milliyet



Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,630 µs