En Sıcak Konular

"28 Şubat mühendislik hareketiydi" 

0 0 0000 00:00 tsi
Emekli Orgeneral Çevik Bir'den, mimarı olduğu 28 Şubat süreci ile ilgili önemli itiraflar... Bir 28 Şubat sürecinin 'iletişimi öne çıkaran toplum mühendisliği hareketi' olduğunu belirtti ve kimlerin bu operasyona katıldığını açıkladı.

Sürecin gerçek bir şekilde anlaşılması için de tüm görevli kişilerin bir araya gelerek ortak bir kitap yazmasını önerdi. Uzun süredir kamuoyunun önüne çıkmayan Bir, dün Uludağ Üniversitesi İnsan Kaynakları Topluluğu tarafından düzenlenen 'Liderlik ve Yönetim Konferansı'na katıldı. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan emekli paşa, 28 Şubat'la ilgili önce konuşmak istemedi. Ancak ısrarlar üzerine önemli açıklamalar yaptı: "28 Şubat, kişilerle kaim değildir. İletişimi ön plana çıkaran sivil bir mühendislik hareketidir."

28 Şubat döneminin Genelkurmay İkinci Başkanı olan Çevik Bir, Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) fikir babasıydı. Cengiz Çandar ve Mehmet Ali Birand'ın PKK ile ilişkilendirildiği andıç olayının mimarı olduğu yazıldı. Sincan'da tankların yürümesini, "Balans ayarı yaptık." diye değerlendirdi. Bir, 12 Mart dönenimde işkence yapmak ve Mogadişu'daki görevinde başarısız olmakla da suçlandı. Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladığı toplantıda kullandığı sözler sebebiyle basında eleştirilince medyayı; "Tıynetlerini gördük." diye suçladı.

Uzun süredir kamuoyunun önüne çıkmayan emekli Org. Bir, Uludağ Üniversitesi İnsan Kaynakları Topluluğu tarafından düzenlenen "Liderlik ve Yönetim Konferansı''na katıldı. Atatürk ve diğer liderlerden örnekler veren Bir, Türkiye'nin AB üyeliğini de savundu. Stratejik öngörüye sahip olunması halinde AB'ye entegrasyonun hızlanacağına dikkat çekti. Ülkenin enerji odaklı koridor olma özelliğinin kullanılmasını istedi. Bu durumda AB'nin ne Kıbrıs'la ne limanların açılmasıyla ne uyum yasalarıyla uğraşacağını ileri sürdü. Bir, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. Bir öğrencinin 28 Şubat süreciyle ilgili sorusuna önce karşılık vermeyen Bir, daha sonra şunları kaydetti: "28 Şubat kişilerle kaim değildir. 28 Şubat, cumhurbaşkanının, zamanın hükümetinin, Milli Güvenlik Kurulu üyelerinin tamamının katıldığı, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin katıldığı iletişimi ön plana çıkaran, toplumu yönlendiren bir sivil mühendislik hareketidir. Muhakkak surette 28 Şubat'ın, görevli kişilerinin en yukarıdan en aşağıya kadar bir araya gelerek, konuları değerlendirerek kitap yazmasıyla ancak gerçek şekilde anlaşılacağını düşünüyorum."
 
Zaman



Bu haber 308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,049 µs