En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Hangi partiden Olursa Olsun, evet diyecek'

13 Haziran 2010 20:14 tsi
Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumda hangi partiden olursa olsun, halkın evet diyeceğine inandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Trabzon'un Akçabat ilçesindeki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'nin kabuğunu kırdığını, prangalarından kurtulduğunu, ağırlıklarını attığını belirtti. Türkiye'nin emin adımlarla yoluna devam ettiğini kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomi sırasına geldiğini söyledi. Bunların durup dururken olmadığını ifade eden Erdoğan, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadelenin devam edeceğini anlattı.

Kudüs'ün kaderiyle İstanbul'un kaderinin aynı olduğuna değinen Erdoğan, Filistin'de barışın sağlanması için Türkiye'nin orada olması gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin dünyanın birçok ülkesinde barışın elçisi olarak bulunduğuna değinen Erdoğan Türkiye'nin her zaman zalimlerin karşısında, mazlumların yanında olacağını belirtti.

Erdoğan konuşmasında, muhalefetin anayasa paketinin mecliste oylanmasında takındığı tavrı da eleştirerek, "Bunlarda siyaset tekelci mantıkla yapılıyor. Tek adamcılık var bunlarda. Ama bizde demokrasi var. Kendi arkadaşlarına güvenmedikleri için oy kabinlerine bile girmeye müsaade etmediler. Ama bizim arkadaşlarımız geldi oylarını kullandılar. Partilerin kapatılmasıyla ilgili maddenin üç dört oyla geçmemesi üzerine dönemin ana muhalefet lideri AK Partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi, fakat çok anlamlı teşekkür oldu. Neticesi ortaya çıktı." diye konuştu.

12 Eylül 2010 akşamında 12 Eylül darbe anayasasının değişeceğini dile getiren Erdoğan, "Hangi partiden olursa olsun, tabanda benim halkım buna evet diyecek. Ondan sonra Türkiye için bir sıçrama dönemi olacak. Kalkınmada, ileri demokraside sıçranmalar yaşanacak. Ben bunu görüyorum ve buna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, daha sonra yapımı tamamlanan tesislerin kurdelesini keserek açılışlarını gerçekleştirdi. Akçabat Güzel Sanatlar Lisesi okulu öğrencileri yaptıkları tabloları, Başbakan Erdoğan'a takdim etti.

cha



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,798 µs