En Sıcak Konular

'Terör örgütü eylemlerini neden artırdı?'

13 Haziran 2010 18:29 tsi
'Terör örgütü eylemlerini neden artırdı?' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şunu herkesin sorgulamasını istiyorum, neden şimdi? Lütfen bunu herkes kendine sorsun. Lütfen herkes bunun cevabını arasın. Neden şimdi?

Tam Anayasa Değişikliği TBMM'den geçmişken, tam Anayasa Değişikliği halkın önüne, sizin önünüze gelecekken, neden terör örgütü eylemlerini artırdı?'' dedi. Erdoğan, Trabzon'un Of ilçesindeki toplu açılış törenlerine katıldı.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Biliyoruz ki, Türkiye'nin huzuru, bölgenin huzurundan geçiyor. Türkiye'nin güçlenmesi, hedeflerine ulaşması, bölgedeki sorunların çözümünden geçiyor.

Biz bölgemizde artık barış istiyoruz. Bölgemizde savaş istemiyoruz. biz bölgemizde kan değil, gözyaşı değil, huzur istiyoruz, refah istiyoruz.

Biz bölgemizde devlet terörü görmek istemiyoruz. Biz, bölgemizde korsanlık görmek istemiyoruz. Biz artık bölgemizde çocukların katledilmesini istemiyoruz. Yardım gemilerine saldırıyorlar. 9 vatandaşımızı öldürüyorlar, 24 kişiyi yaralıyorlar, bütün yardım gönüllülerine insanlık dışı muamele yapıyorlar.''

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, her alanda büyük hedeflere ulaştıkça, içeride veya dışarıda bundan ciddi şekilde rahatsız olanların bulunduğunu anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Neden rahatsız oluyorlar? Çünkü kendilerine kirli bir sistem kurmuşlar, kirli bir rant düzeni kurmuşlar. Türkiye 'barış' dedikçe, 'insanlık' dedikçe, 'çocuklar öldürülmesin' dedikçe işte o katliamlardan beslenenler, Türkiye'nin bu girişimlerinin önünü kesmek istiyorlar.

'Milli birlik' diyoruz, 'kardeşlik' diyoruz. Yıllardır terörden beslenenler, benim askerime, polisime kurşun atarak alçakça saldırarak taşeronluk yapanlar, bundan rahatsız oluyor, saldırılarını daha da artırıyor.

Biz, 'demokrasi' dedikçe, statükodan beslenenler, rahatsız oluyor. Anayasa değişikliğine, demokrasi mücadelesine karşı çıkıyorlar. Bu ülkeye çeteler musallat olmuşlar. Mafya musallat olmuş. Hukuk dışı örgütlenmeler, bu ülkenin emeğine, ekmeğine musallat olmuştu. Cesaretle üzerlerine gittik, gidiyoruz.

Çetelerle hiç geri adım atmadan mücadele ediyoruz. Görüşürsünüz orada da bize karşı çıkıyorlar. Bizi engellemeye çalışıyorlar. Danıştay saldırısı oldu ne dediler? 'Bunu dinciler yaptı' dediler. Sonunda ne oldu? onlar da malum organizasyonun içinden çıktılar. Görüyorsunuz değil mi? Özür dilediler mi? Hayır. Neden? Onların şanında bu yok da onun için.''

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Kim bizim karşımıza dikildi, Parlamentoda; CHP, MHP, BDP, terör örgütü, İmralı... Bak karşımıza dizilenler bunlar. Onların karşısında olan kim? AK Parti iktidarı. Farkımız bu...

haberler.com



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,657 µs