En Sıcak Konular

Terörle mücadele devam edecek

13 Haziran 2010 17:54 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çetelerle ve terörle mücadele ile milli birlik ve kardeşlik projesinin hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Türkiye büyüdükçe, bölgesinde güçlendikçe içerde ve dışarda birilerinin bundan rahatsızlık duyup engellemeye çalışt

Trabzon'un Of ilçesinde 7 tesisin hizmete girmesi için düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, karamsarlıkla ve felaket tellallığı ile hükümetin başarılarını gölgelemeye ve engellemeye çalışanlar olduğunu söyledi.

Türkiye ne zaman büyümeye başlasa ve bir takım şeyler iyi, doğru gitse, kirli oyunların devreye sokulduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, "Türkiye büyüyor. Daha da büyüyecek. Türkiye büyüdükçe ve bölgesinde güçlendikçe içerde ve dışarda birileri bundan rahatsızlık duyuyor. Hemen kirli oyunlar devreye sokuluyor. Tam Anayasa değişikliği halkın önüne gelecekken, Türkiye itibarını artırırken, bölgesinde güçlenirken neden terör örgütü eylemlerini artırdı. Herkes bunu kendine sormalı. Kim bizim karşımıza Meclis'te dikildi; CHP, MHP, BDP, terör örgütü ve İmralı. Karşımıza dikilenlere bak. Çok güzel gelişmeler yaşanırken, terör örgütü neden eylemlerini sıklaştırdı. Geçmişte devreye konulan kirli senaryolar bugün yine uygulanmak isteniyor. Milletin zihnini bulandırmaya, anti demokratik yollardan siyaseti düzenlemeye çalışıyorlar. Geçin bunları. Biz bunlara aldanmadık, aldanmayacağız. Bu emaneti bizden gasp etmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Çetelerle ve terörle mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, Türkiye'yi ve ekonomiyi büyütmenin hız kesmeden devam edeceğini kaydetti. Milli birlik ve kardeşlik projesunun hız kesmeden devam edeceğine işaret eden Başbakan, "Dinsel milliyetçilik yapmadık, yapmayacağız. Herkese eşit davranıyoruz. Biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz. Biriz, beraberiz, bölgesel milliyetçilik de istemiyoruz. Bölgemizde ve dünyada da barışa devam edeceğiz. Cesaretle sorunların üzerine gideceğiz. Türkiye değişiyor, dönüşüyor. Neyle, devlet olarak attığımız adımlarla. Bütün bunlar azimle, kararlılıkla oluyor. Herkesin bir hesabı var ama Allah'ın da bir hesabı var." diye konuştu.

Türkiye'nin huzurunun ve hedeflerine ulaşmasının, bölgenin huzurundan geçtiğini yineleyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Bölgemizde kan, göz yaşı değil, huzur, barış ve refah istiyoruz. Sorunların, susularak görmezden gelinerek değil, diplomasinin diliyle haklılığı anlatarak çözüleceğine inanıyoruz. Biz üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü için çalışıyoruz. Bölgemizde devlet terörü ve korsanlık görmek istemiyoruz. Masum insanları taşıyan gemilere hunharca saldıranlar, uluslaraası medyayı da kullanarak yaptıkları zulmü mazur göstermeye çalışıyorlar. Herkesi kandırabilirler ama Türkiye bu oyuna gelmeyecek. Kendilerine kirli bir düzen kurmuşlar. Ne bunların kara propaganlarının ne de içimizdeki taşeronlarının oyununa gelmeyeceğiz. Barış kardeşlik dedikçe o çocukların kanlarından beslenenler rahatsız oluyorlar. Biz demokrasi dedikçe statüko, terör, bizim önümüze engeller çıkarmaya çalışıyor. Bu ülkeye çeteler, mafyalar musallat olmuştu. Bunların üzerine cesaretle gittik, gidiyoruz."

"MİLLETİN ÖNÜNE ÇIKAMAZLAR"

Anayasa değişikliği reformu öncesinde muhalefetin takındığı tavrı da eleştiren Başbakan Erdoğan, "Nereye gittiler, ana muhalefet mahkemesine. Neden millete gidemiyorsun da oraya gidiyorsun. Haydi millete gidelim. Millet evet diyorsa da hayır diyorsa da başımız gözümüzün üstüne. Bunlar milletten kaçıyor. Milletin önüne çıkamazlar. Erken seçim diyerek ülkeyi bu hale getirdiler. 16 ayda bir erken seçim yapıldı. Gelişmiş ülkelerde böyle bir şey göremezsiniz. Türkiye buna alıştı, alışacak." değerlendirmesinde bulundu.

(CİHAN)



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,645 µs