En Sıcak Konular

'Anadolu çıkış noktası arıyor, hep beraber yola çıkalım'

13 Haziran 2010 17:12 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu'nun çıkış noktası aradığını belirterek, "Onun için hep beraber yola çıkalım, Anadolu bir çıkış noktası arıyor." dedi.

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde, parti otobüsünün üzerine çıkarak partililere seslenen Kılıçdaroğlu, Amasya Tamimi'nden alıntı yaparak, ''Kurutuluş Savaşı'nda Atatürk ve arkadaşlarının imzaladığı Amasya Tamimi var. Orada ne diyor; 'Milletin makus talihini milletin azim ve kararlılığı yenecektir' diyor. Onun için bizim ilk sözümüz halk oldu, son sözümüz de halk olacaktır.'' diye konuştu.

Bir sonraki gelişinde Hamamözü'nü Başbakan olarak ziyaret etmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ayrılığı gayrılığı bir tarafa bırakarak, el birliği ile güç birliği yapmaları çağrısında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftçileri sevmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Ben biliyorum Recep Bey çiftçileri sevmiyor. Çiftçilerle arası iyi değil, malum biliyorsunuz, Mersin'de bir çiftçi arkadaşımıza, 'ananı da al git' dedi. Önümüzde seçim var. Anamızı alacağız, babamızı alacağız, bacımızı alacağız, kardeşimizi alacağız, komşumuzu alacağız hep beraber sandığa gideceğiz. Türkiye'yi karanlıktan aydınlığı çıkaracağız." şeklinde konuştu.

Yapacaklarını söylediği zaman kendisine, ''Bunları nasıl gerçekleştireceksin ?'' diye sorduklarını ifade ede Kılıçdaroğlu, ''Çok basit, siz de CHP'ye oy verin görün'' karşılığını verdiğini kaydetti.

Etnik kimliğin, dini inançların siyasete malzeme yapılmaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Siyasetin konusu, şeker pancarına kota uygulayanlara hesap sormaktır. Yolsuzluk yapanlardan, kul hakkı yiyenlerden hesap sormaktır. Biz siyasete halkın çıkarlarını savunmak için girdik. Bizim anlayışımızda siyasetten zenginleşmek yok. Halk zenginleştiği zaman biz ancak o zaman zenginleşiriz. Siyasete girdik, yedi göbeğimizi araştırıyorlar. Yedi değil yetmişyedi göbeğimizi araştırmazlarsa namertler. Bizim boğazımızdan bugüne kadar haram lokma inmedi. Bundan sonra da inmeyecektir.''

(CİHAN)



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,065 µs