En Sıcak Konular

Asya Parlamenterleri Asamblesi de İsrail'i kınadı

13 Haziran 2010 16:49 tsi
AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Asya Parlamenterleri Asamblesi Alt Komisyon toplantısında İsrail'in kınanması ve ekonomik yaptırım uygulanması konusunda tavsiye kararı alındığını açıkladı.

Şahin, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 11-12 Haziran 2010 tarihlerinde düzenlenen Asya Parlamenterleri Asamblesi Alt Komisyon Toplantısı'na (APA), Türk Grubu adına katıldığını belirtti.

Şahin, 41 Asya ülkesinin üye olduğu APA'da oy birliği ile İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gönüllülere saldırısını kınama kara alındığını ifade etti.

Şahin, üye ülkelerin İsraile siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda yaptırımm uygulamaları hususunda tavsiye kararı da aldığına işaret etti. APA Genel Kuruluna sunulacak olan bu kararla tum uye ulkelerin ilişkilerini kesmeleri tavsiyesinde bulunulduğunu kaydetti.

Milletvekili Mehmet Şahin; Sri Lanka, Endonezya, Suriye, Suudi Arabistan, İran, Afganistan, Bahreyn, Kuveyt ve Türkiye'nin katıldığı komisyon toplantısında, dünyada yaşanan ekonomik krizin değerlendirildiğini belirtti. İsrail'e yönelik kararların oy birliği ile alındığını ifade eden Şahin, "İsrail'e uygulanacak en büyük ceza ekonomik müeyyidelerdir. Tabii bu kararı aldırmak kolay olmadi. İsrail saldırısını toplantı gündemine almak için Endonezyanin da katkılarıyla ciddi bir mücadele yaptık. Bazı ülkeler bu saldırının toplantı gündemiyle ilgisinin olmadığını beyan ettiler. Biz bunu Sayın Bakanımızın BM'yi olağanüstü toplantıya çağırarak yayınlattığı kınama bildirisi ile aşabildik. Ayrıca, Sayın Bakanımızın ve Başbakanımızın konu ile ilgili konuşmalarından yararlanarak yaptığım konuşma ilgiyle alkışlandı. Bircok ülke temsilcisi sözlerine başlamadan önce Sayın Başbakanımıza, insan haklarına yaptığı katkılardan dolayı ismini açıkça anarak teşekkür etti." dedi.

Şahin, toplantıda, İsrail'in yardım gönüllülerine yönelik saldırısının insanlığa karşı işlenen bir terör olayı olduğunu, aynı zamanda uluslararası sularda uluslararası deniz hukukuna karşı işlenmiş bir suç olduğu için mutlaka cezalandırılması gerektiğinin, alınan kararda belirtildiğini ifade etti. Şahin, İsrail'in bu davranışının sert bir dille kınandığını ve APA üyesi ülkelerin İsrail'in bu saldırılarını durdurması için her yönden yaptırım uygulaması için tavsiye kararı alındığını kaydetti.

(CİHAN)



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,210 µs