En Sıcak Konular

ADD Genel Kurulu'nda Eruygur tartışması

13 Haziran 2010 15:53 tsi
ADD Genel Kurulu'nda Eruygur tartışması Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 11. Olağan Genel Kurulu'nda, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan, eski Jandarma Genel Komutanı ve ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur tartışması yaşandı.

Bazı delegeler, konuşmalarında, bu aşamada aceleyle yapılmış bir genel başkanlık seçiminin Eruygur'a karşı yapılmış bir haksızlık olduğunu savundular. Eruygur'un arkasında, sonuna kadar durulması gerektiğini savunan delegeler, dışardan başkan adayı olanları da eleştirdiler. Yoğun baskılar üzerine Divan Başkanlığı, Olağan Genel Kurul adına Şener Eruygur'un isminin verilmesini oylamaya sundu ve kabul edildi.

Bugün yapılan ADD Genel Başkanlığı seçimlerine eski Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun desteklediği Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpaslan Işıklı, önceki Genel Sekreter Hüseyin Emre Altınışık ve Atila Sarp aday oldular. Gençlerle ilgili tüzük değişikliği ise kabul edilmedi.

ADD'nin 11. Olağan Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde yapılıyor. Delegeler, konuşmalarında, '9'a 5 kala anlayışı'ndan vazgeçilmesini istediler. İktidar hedefi olmayan bir Atatürkçülüğün düşünülemeyeceğini savunan delegeler, Eruygur'un gelişi güzel sözlerle anıldığını, Çölaşan'ın adaylığı eleştirilerek dışardan değil, içerden bir genel başkanın seçilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Kimi delgeler de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve Silivri'de kalanlara selam gönderdiler. Silivri'nin kapısında binlerce ADD'linin yığılamadığını dile getiren delegeler, ortak refleks verilmesi gerektiğini ileri sürdüler. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e yeterli desteğin verilmediğini ifade eden kimi delegeler de genel başkanlık adaylığı için 4 listenin çıkmasını eleştirdi.

Ankara yönetimini eleştiren delegeler, halktan kopuk bir çalışma yapıldığını söylediler. Topluma kök salınmasını isteyen delegeler, Halk Evlerinin çalışmasının örnek alınmasını ve sosyal yardımlar yapılmasını talep ettiler. Halka ve insanlara ulaşılmada başarılı olunamadığını vurgulayan delegeler, genel merkez ile şubeler arasında irtibat eksikliğinin olduğunu kaydettiler.

ŞUBELERİN KAPATILMA OYLAMASINDA TARTIŞMA ÇIKTI

ADD'nin bazı şubelerinin genel kurul yapmamasından dolayı kapatılması talep edildi. Bu talebi Divan Başkanlığı oylamaya sunmak istedi. Ancak delegeler arasında tartışma çıktı. Divan Başkanlığına sert tepki gösteren delegeler, şubelerin kapatılmaması gerektiğini belirttiler. Önce oylamaya sunan Divan Başkanlığı, tepkilerden dolayı kapatılıp kapatılmama kararını seçilecek yeni yönetime bıraktı.

Başkan adayları, dün ilk olarak Divan Başkanlığı seçiminde kozlarını paylaştı. Çölaşan'ı destekleyeceğini açıklayan Genel Merkez'in Divan Başkanı adayı Artvin Şube Başkanı Ahmet Büber'in 370 oyuna karşın, Işıklı'nın adayı Eminağaoğlu 174 oy alabildi. Genel Başkan adaylarından eski ADD Genel Sekreteri Hüseyin Emre Altınışık'ın Divan Başkanı adayı ise 83 oyda kaldı. (CİHAN)



Bu haber 10,013 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs