En Sıcak Konular

Türk aydınları: Kürt sorunu bizimde sorunumuzdur

13 Haziran 2010 14:11 tsi
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın davetlisi olarak Siirt'e gelen bir grup Türk aydını, Kürt sorununun kendilerinin de sorunu olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Siirt'e gelenler arasında sanatçı İlkay Akaya, yazarlar Ömer Laçiner, Ahmet Nesin, Ayşegül Devecioğlu, Gültekin Yücesan, Doç.Dr. Bekir Berat Özipek, Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu Yeşiller Partisi eş sözcüsü Bilge Contepe, müzisyen Şanar Yurdatapan gibi 16 isim yer aldı. Geceyi Aydınlar ilçesi Kaletülüstad tepesinde çadırlarda geçiren, gece boyu halay çeken, horon oynayan grup, çadır önünde bir açıklama yaptı.

Doç. Dr. Bekir Berat Özipek ile Sanatçı İlkay Akaya tarafından okunan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Ülkemizde çeyrek asırdır devam eden çatışma ortamının daha da büyüme eğilimi gösterdiği bir dönemdeyiz. Bu hayati eşikte Siirt Belediye Başkanı Sayın Selim Sadak ve Türkiye Barış Meclisi Üyesi Sayın Mehmet Şirin Tunç'un yüksek duyarlılık örneği göstererek yaptığı davet üzerine'Siirt Barış Çadırı'nda buluştuk. Sorunların çözümü için, hukuk ve adalet ekseninde temel hak ve özgürlüklerin tüm yurttaşlar için sağlandığı yeni bir toplumsal sözleşmeye duyulan ihtiyaç açıktır. Eşitlik ve kardeşlik temelindeki gönüllü beraberlik böyle sağlanabilir. Ancak sorunun çözümünde şiddette ısrar edilmesi insanlarımız arasında ayrışmayı arttırmakta, şiddet korkunç bir sarmal halinde şiddeti yeniden üretmektedir. Biz bu şiddetin artık durmasını istiyoruz ve birbirimizden kopmak istemiyoruz. Köklerimiz aynı topraklardan besleniyor. Kürtlerin sorunu bizim de sorunumuzdur. Türkiye'nin dört bir yanından gelen bizler tüm kamuoyuna, Meclis'e, Hükümet'e, bütün siyasi partilere, sivil toplum ve tüm toplum kesimlerine sesleniyoruz. Sorunun çözümüne katkı sunabilecek hiçbir unsuru dışlama lüksümüz yoktur. Bu sorunu barış ve diyalog ekseninde çözmeyenler, sorunun getireceği olumsuz sonuçların altında hep beraber ezileceklerdir. Çözümsüzlükte ısrar etmenin hiçbir manası kalmamıştır, ellerin tetiklerden hemen şimdi çekilmesini istiyoruz. Bugün barış için adım atmak riskli görünüyor olabilir, öfkenin diliyle konuşmamak cesaret gerektiriyor olabilir. Ancak, şimdiye kadar ödenen bedeller göz önüne alındığında, barış yönünde irade göstermek, her zaman olduğu gibi en büyük cesarettir ve en yararlı sonucu sağlayacaktır. Bu sonuç başaranların yüz akı olacaktır. Operasyonların ve silahlı eylemlerin son bulması için tüm sorumluları irade göstermeye ve adım atmaya davet ediyoruz. Biz bu doğrultuda kalıcı bir barış için üstümüze düşeni yapmaya hazırız."

cihan



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs