Amerika açılımı... | " /> Amerika açılımı... | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den Amerika açılımı...

13 Haziran 2010 12:36 tsi
CHP'den Amerika açılımı... 

CHP, AB'nin kalbi Brüksel’in ardından ABD’de de lobi faaliyetlerinde bulunmak üzere New York’ta büro açmaya karar verdi.

CHP, Avrupa Birliği’nin kalbi Brüksel’in ardından, ABD’de de lobi faaliyetlerinde bulunmak üzere, New York’ta büro açmaya karar verdi. Kılıçdaroğlu yönetimi, ABD’deki Sosyalist Enternasyonal toplantısında da ilk uluslararası sınavını verecek.

Sosyalist Enternasyonal’in bu yılki toplantıları 21-22 Haziran'da New York’da yapılacak. BM Genel Merkezi’ndeki toplantılara dünyanın 60 farklı ülkesinden sol parti temsilcileri davet edildi. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gülsün Bilgehan ile Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da toplantılara katılacak.

BÜRO AÇILACAK

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gülsün Bilgehan, yaptığı açıklamada, CHP’nin önümüzdeki dönemde daha aktif bir dış politika izleyeceğini belirterek, “Daha ilk günden CHP’deki değişimin ayak sesleri görülüyor. Türkiye’deki yabancı misyon şefleri ve Büyükelçiler ile CHP’deki değişimi konuşuyoruz” dedi.

CHP’nin Brüksel temsilciğinin Avrupa’da önemli işlere imza attığını anlatan Bilgehan, benzer bir çalışmanın ABD’de başlayacağını söyledi. New York’ta ofis açılacağını ve bu konuda ABD’dek Türk vatandaşlardan yoğun talepler geldiğini vurguladı. Bilgehan, Sosyalist Enternasyonal için de şunları söyledi:

“CHP olarak Sosyalist Enternasyonali çok önemsiyoruz. Bu yılki ana konu çevre olarak belirlenmesine karşın, orada hemen her konudaki konuları ele alma ortamımız oluyor. Bundan sonra Sosyalist Enternasyonal ile ilişkiler daha ciddi bir şekilde devam edecek. Bugüne kadar CHP hakkında önyargıya dayalı ve de eksikliklerden kaynaklanan sorunlar vardı.  Senelerdir müzmin bir muhalefet olarak görülen, zaman zaman haksız eleştiriler de yapılan CHP’nin yenilenmiş sunuş ve yaklaşım tarzını anlatacağız.”

EKSEN DEĞİŞMEZ

New York’taki toplantılarda İran ve İsrail krizine CHP’nin nasıl baktığına ilişkin sorular geleceğinin hatırlatılması üzerine Bilgehan, “Türkiye’nin bir eksen kaymasına girebileceğine inanmıyorum. Türkiye’nin yüzü yıllardır batıya dönük. Bunu bir tek AKP değiştiremez. Evet bir köprünün üzerindeyiz. Ama Türkiye’nin yönü Atatürk’e dönük cumhuriyet çizgisidir. Değerlerimiz Ahmedinejat’ın değil, batının değerleridir” dedi.

İLK ZİYARET YAVRU VATANA

Bu arada, “Türkiye Yürüyüşü” adını verdiği gezilerini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, ilk yurt dışı gezisini de KKTC’ye yapacak. Kurultaydaki konuşmasında “Kıbrıs halkı AKP'nin getirdiği iktidarı sandığa gömdü. Şimdi sıra bizim milletimizde. Önümüzdeki seçimde Kıbrıslılar'ın yaptığı gibi AKP'yi sandığa gömeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, yavru vatanda temaslar gerçekleştirecek.

gazeteport

 



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,110 µs