En Sıcak Konular

Kırgızistan'ın güneyindeki Türkler, acilen tahliye bekliyor

13 Haziran 2010 11:19 tsi
Kırgızistan'ın güneyinde Özbekler ve Kırgızlar arasında çıkan etnik çatışma devam ederken burada yaşayan Türkiye vatandaşları acilen tahliye bekliyor.

Kimi Türkiye vatandaşlarının çevredeki köylere giderek çatışmalardan ve saldırılardan korunmaya çalıştığı kentte çok sayıda Türkiye vatandaşının ise zor durumda olduğu bildirildi. 
 
Cihan'ın ulaştığı ve kente yakın bir köye sığınmak zorunda kalan Türkiye vatandaşı "Şu anda çalıştığımız iş yerimizi terk ederek yakın bir köye sığınmış durumdayız. Bu durumda olan çok sayıda arkadaş var." diyerek durumun çok zor ve tehlikeli boyutta olduğunu söyledi.

Çalıştıkları işyerlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ve bu iş yerlerini tamamen Allah'a havale ettiklerini belirten Türkiye vatandaşı, "Kentten bu kaldığımız köye gelene kadar yolumuz birkaç kes kesildi. Sadece Türkiyeli olduğumuzdan bize dokunmadılar. Kırgız ve Özbekler arasında şu anda büyük bir kin nefret yaşanıyor." ifadesini kullandı.

ABD'nin Türkmen uçağını kiralayarak bugün itibariyle Oş'ta bulunan vatandaşlarını tahliye etmeye çalıştığını hatırlatan Türkiye vatandaşı, "Devletimizden de acilen destek bekliyoruz. Şu anda Oş'tan çıkarak başkent Bişkek'e gidebilecek bir durumumuz bile yok. ABD vatandaşlarını tahliye ederken devletimiz de bize sahip çıksın." dedi.

"Hiçbir arkadaş şu anda mal derdinde değil, canını kurtarma, çoluk çocuğunu koruma derdinde." diyen Türkiye vatandaşı birçok Türkiye vatandaşının ise çıkamadıkları kentte çok daha zor şartlarda olduğuna vurgu yaptı.

Yine şehir dışında ayrı bir köye sığınmak zorunda kalan bir diğer Türkiye vatandaşı ise "Türkiye'den tahliye konusunda destek bekliyoruz. Böyle bir çalışma en azında çocuk ve bayanların tahliyesi konusunda çok yararlı olacak. Kentte şu anda hayat durmuş durumda. İnsanlar gıda sıkıntısı yaşıyor. Onlarca Türkiye vatandaşı burada mahsur kalmış durumda. Hükümetimizden destek bekliyoruz." diye konuştu.

 
cihan



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs