En Sıcak Konular

Kırgızistan'da ölü sayısı 80'e ulaştı

13 Haziran 2010 11:11 tsi
Kırgızistan'ın güneyinde önce ülkenin ikinci büyük kenti Oş'ta yaşanan ve ardından Celalabat'a sıçrayan etnik çatışmalarda ölenlerin sayısı 80'e ulaştı.

Çatışmalarda ilk defa bir Türk'ün yaralandığı haberi geldi. Kırgızistan Sağlık Bakanlığı iki kentteki ölü sayısının bu sabah itibariyle 80'e ulaştığını açıkladı. Yaralı sayısı ise bin 66 olarak verildi. Bunlardan 608'i hastanelerde tedavi ediliyor.

KIRGIZİSTAN'DAKİ ETNİK ÇATIŞMALARDA BİR TÜRK YARALANDI

Bu arada etnik çatışmalarda ilk kez bir Türkiye vatandaşı yaralandı. Cihan'ın ulaştığı bir kaynak, Özbek bir bayanla evli Türkiye vatandaşı bir öğrencinin evinin basılması sonucu yaralandığı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi.

Diğer yandan çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan çok sayıda Özbek ise Dostluk ve Karasu sınır kapılarında Özbekistan'a geçiyor. Geçenler arasında yaralı Özbeklerin de olduğu belirtiyor. Özbekistan tarafına geçen Kırgızistan vatandaşları Özbekler, en yakın okul, yaz kampları ve spor tesislerine yerleştiriliyor.

Diğer yandan hayatın durma noktasına geldiği Oş ve Celelabat'a ilaç ve sağlık personeli takviyesi yapılıyor. Ayrıca gıda sıkıntısının yaşandığı bölgeye insani yardım malzemeleri gönderiliyor.

İki kentte de gerginliğin devam ettiği ve aralıklarla silah seslerinin geldiği haber veriliyor. Cihan'ın konuştuğu bir görgü tanığı "Oş'un şimdilik düne nispeten sakin olduğunu, ketten tek tük silah seslerinin geldiği" söyledi.

Bu, arada Oş, Karasu ve Aravan'da ilan edilen süreli sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.

Etnik çatışmanın baş gösterdiği bir diğer kent Celalabat'ta da durumun giderek ağırlaştığı ve gerilimin artığı haber veriliyor. Kentte dün patlak veren çatışmalarda şimdiye kadar 8 kişi hayatını kaybetti. Oş'ta ise ölü sayısı 72 oldu.

Öte yandan Oş'un kenar mahallelerinde kimliği belirsiz bazı kişilerce megafonla "Özbekistan askeri gücü Kırgızistan topraklarına girdi" anonslarının yapıldı belirtildi.

Etnik çatışmaların etkili olduğu Oş'ta doğalgaz kesintisi devam ederken bazı semtlerde ise hem su ve hem de elektrik kesintisi yaşanıyor.

cihan



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs