En Sıcak Konular

Haberi iyibilgi’den aldı!

0 0 0000 00:00 tsi
Haberi iyibilgi’den aldı!

Düzeltme:

Sitemizde 22.03.2007 tarihinde "Haberi iyibilgi'den aldı" başlığıyla yayınlanan haberde yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir hata yapılmıştır. Haberimizde "Müdür Yardımcısı" olarak tanıtılan Abdurrahman Çelik sitemize başvurarak "Müdür Yardımcısı olmadığını, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde geçici işçi kadrosunda müdür asistanı olarak çalıştığını, muhabir arkadaşımıza daha sonra aradığımız takdirde müdürle görüşme fırsatı bulacağımızı söylediğini" belirtmiştir. Çelik sitemizde yayınlanan sözlerinin kurumu temsil etmediğini belirtmiştir. iyibilgi olarak yanlış anlamadan kaynaklanan bu haber için okurlarımızdan özür diliyoruz.

Haberin kendisi

Bugün Star gazetesindeki köşesinde ilginç bir konuya değinen Şamil Tayyar, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün, İstanbul’u anlatan 400 sayfalık bir tanıtım kitabı bastırdığını, ancak bu kitapta kimi ilginç ifadelerin yer aldığını belirtti. Kitabın 270. sayfasının 6. paragrafı şöyle başlıyor: “Patrikhane yönetsel olarak İstanbul ile sınırlı olmakla birlikte, nitelik olarak ekümenik yani evrensel özellik taşır. Patrik, cihan patriğidir ve tüm Ortodoks patrikleri eşit olmakla birlikte, Fener Patriği eşitler arasında birinci ( primus inter pares) sıradadır.”

Yazı bir bilim adamı tarafından yazılmış. Yazıyı kaleme alan Doç. Dr. Şükrü Yarcan’ın elbette akademik özgürlüğü var. Ancak Tayyar’ın da belirttiği gibi ortada resmi bir kurumun hazırladığı tanıtım kitabı var. İşte sorun burada başlıyor.

iyibilgi, İstanbul İl Kültür Müdürlüğü’nün konu ile ilgili ne düşündüğünü merak etti ve kurum yöneticilerine ulaştı. Kitapta bu ifadelerin geçtiğini iyibilgi’den öğrenen Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çelik, kitapta yer alan görüşlerin yazarı bağladığını ve kendi kurumlarının asla böyle bir düşünceye sahip olamayacağını belirtti. Kitapta yazarla iletişime geçip düzelttikleri bölümlerin olduğunu, ancak kitaptaki bu bölümün gözden kaçtığını söyleyen Çelik, "Biz bu kitabı, siyasi görüşlerin öne çıktığı bir eser olarak değil, bir gezi kitabı olarak okurlara sunduk." dedi.

iyibilgi.com



Bu haber 225 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs