En Sıcak Konular

CHP'ye gizli belgeleri kim ulaştırdı?

0 0 0000 00:00 tsi
CHP'ye gizli belgeleri kim ulaştırdı? CHP lideri Baykal, gündeme getirdikleri, Erdoğan'ın Öcalan'a, 'Sayın' dediği iddiası ve Eski Vali Erol Çakır'ın hazırladığını iddia ettikleri belgelerin kimden geldiğini açıkladı...

CHP lideri Deniz Baykal, CNN Türk'ten Yavuz Oğhan'ın sorularını yanıtladı.

Deniz Baykal, ilk olarak kendisinin gündeme getirdiği Başbakan Erdoğan'ın terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a, 'Sayın' dediği yönündeki iddia ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın dün verdiği sert tepkiyi değerlendirdi.

Baykal, "Dil sürçmesi değil. Sayın Başbakan iki kez aynı ifadeyi kullanıyor. Başbakan halkı rencide etmiştir, özür dilemek zorunda... Sen söyledin mi söylemedin mi? Bunun cevabını vermek zorunda. Aha kaset burada... Başbakan özür dilemek yerine hakaret etmeyi tercih ediyor. Başbakan Öcalan konusunda milletin tavrını paylaşamıyor. Eski devleti karıştırıyor diyor. Yani böyle bir şeyi yok saymamızı istiyor" dedi.

Baykal, ses kaydının kendilerine nasıl ulaştığı yönünde soruya da, "Ortada dolaşan bir belegeydi. Sizin arkadaşlardan basından bize ulaştı." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın 19'uncu Dönem Meclis aritmetiğini göstererek, "Eğer, cemaziyel evvellerini karıştırmaya kalkarsak, kimin kime daha yakın olduğu çok daha iyi ortaya çıkacaktır. 19. dönemde, aynı siyasi partinin çatısı altında, muhalefet lideri terör örgütünün şu anda lider kadrosuyla birlikte, içeride değil miydi? Parlamentoda değil miydi? El ele değil miydi? Omuz omuza değil miydi? Kol kola değil miydi?'' şeklide sözlerine Baykal, "Belge gösteriyor. parlamento albümünü gösteriyor. SHP'nin DEP'le işbirliğini asla ben istemedim. Bu durumdan rahatsızlık duydum Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurdum." şeklinde yanıt verdi.

Eski Vali Erol Çakır'ın kaynak gösterilen belge ile ilgili, "Başbakan Erdoğan'ın bu çok gizli belge CHP'nin eline nasıl geçti?" sorusuna da yanıt veren Deniz Baykal, "Bu belgeler ortada dolaşıyor, hazırlanmış raporlarlar var. İstanbul Büyükşehir belediyesi havuzda para toplamış." şeklinde konuştu. Baykal, Erdoğan'ın sorusu ile ilgili, "Başbakan bu belge neden ortaya çıktı diye şikayet ediyor. Böyle bir şey olamaz." dedi.

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ilgili de, "Erdoğan'ın Köşk'e çıkma niyeti konusunda toplu uyardık. Erdoğan, cumhurbaşkanı olamaz, olmamalı... Olmaması için pek çok sebep var. Erdoğan'ın Anayasa'nın özüne inanmadığı ortada... Olmaz! Olmayacağını kendi görecektir. Benim kanaatime göre zaten aday da olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

cumhurbaşkanlığı için hükümetin hala bir aday açıklamamasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Baykal, "Aday yok demek aday benim demektir. Adaylık için isim çıkmaya başlaması ise başka isim arayışının başladığı analamına gelmektedir" diye konuştu.

Haber7



Bu haber 310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs