En Sıcak Konular

Türban ankete girdi

0 0 0000 00:00 tsi
AKP, il başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları, belediye başkanları ile dün Bilkent Otel'de toplantı yaptı. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılan toplantıya cumhurbaşkanlığı anketi damgasını vurdu.

Daha önce il başkanlarına eşlerini başı açık olan devlet bakanları Mehmet Aydın ve Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan'ın isimlerinin yer aldığı bir anket gönderen yönetim, gelen tepkiler üzerine anketteki isimleri çeşitlendirme yoluna gitti. Teşkilata dağıtalan yeni ankete, eşleri türbanlı olan Başbakan yardımcıları Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin de girdi. Şener kendisinin isminin olmadığı 4 kişilik anket için "İsim yazılmasa daha demokratik olurdu" diye tepki göstermişti.
      
Erdoğan, Arınç, Gül dışında


Toplantının basına kapalı bölümünde Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi son bir kez daha teşkilat toplantısı yapacağını belirterek dağıtılan anketin doldurulmasını istedi. 9 sorudan oluşan ankette ucu açık bir soru olan "Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istiyorsunuz?" sorusu da yer aldı. "Erdoğan'ı Başbakan olarak mı yoksa cumhurbaşkanı olarak mı görmek istiyorsunuz?" sorusunun da bulunduğu ankette, Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün dışında söz konusu 6 isme nasıl bakıldığı soruldu. Tartışma yaratan ilk ankette de "Erdoğan, Arınç ve Gül dışında" ifadesinin yer aldığı öğrenildi.
     
Başbakan kalın

Toplantıda yapılan görüşmelerde bazı il başkanları, Erdoğan'a "Başbakan olarak başımızda kalın. Köşk'e gitmeyin. Sürekli halkın arasındasınız. Sizin yarattığınız rüzgarla bugünlere geldik" dedi. Bazı il başkanları da, "Cumhurbaşkanlığını hakettiniz. Sizi Köşk'te görmek istiyoruz" dediler. AKP'nin yeni anketinde Devlet bakanları Nimet Çubukçu ve Ali Babacan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun da yer alacağı iddiaları yer almıştı. Ancak bu isimlere ankette yer verilmedi.


milliyet



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,347 µs