En Sıcak Konular

Profesörler aşırı hız kurbanı oldu

9 Haziran 2010 09:12 tsi
Bolu’nun Yeniçağa ilçesi yakınlarında aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobil takla attı. Otomobildeki üç profesörden ikisi sıkışarak, biri de 5 metre derinliğindeki tahliye bacasına düşerek feci şekilde öldü

Bolu’nun Yeniçağa ilçesi yakınlarında aşırı hız nedeniyle meydana gelen trafik kazasında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Ahmet Hızal ve Prof. Dr. Asuman Efe ile İGDAŞ eski genel müdürü Prof. Dr. Necdet Aral yaşamını yitirdi.
Kaza dün 16.45 sıralarında, TEM Otoyolu Yeniçağa yakınlarında bariyersiz bölümde meydana geldi. İGDAŞ’da daha önce genel müdürlük yapan, Besa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı 61 yaşındaki Prof. Necdet Aral, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Başkanı 64 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet Hızal ve aynı üniversitede öğretim üyesi 55 yaşındaki Prof. Dr. Asuman Efe, öğleden sonra Bartın Üniversitesi’ndeki “Küre Dağları Milli Park Alanı”nda Loç Vadisi’ne kurulması istenen Hidroelektrik Santrali ile ilgili açılan davada ‘bilirkişi’ olarak görev yapacakları için İstanbul’dan Kastamonu’ya hareket etti. 34 TM 0026 plakalı otomobili kullanan Prof. Dr. Ahmet Hızal, TEM’in Yeniçağa çıkışına 2 kilometre kala ilk belirlemelere göre aşırı hız nedeniyle direksiyon kontrolünü yitirdi.

Bacaya düştü
Yolda savrulan otomobil bariyerler de bulunmadığı için, sağ taraftaki yamaca yöneldi. Su kanalındaki 3 metre genişliğinde ve 5 metre derinlikteki tahliye bacasına hızla çarpan otomobil, ardından yola savruldu ve metrelerce sürüklendikten sonra durabildi. Araçta bulunan Prof. Dr. Asuman Efe, otomobilin çarpması sırasında su kanalındaki tahliye bacasına düşerek, Prof. Dr. Necdet Aral ile Prof. Dr. Ahmet Hızal da motoru ve bazı parçaları etrafa saçılan ve hurdaya dönen otomobilde ezilerek can verdi.
Kaza nedeniyle TEM’in Ankara yönünde trafik tek şeritten verilirken, olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı incelemede bulundu. Profesörlerden ikisinin cesedi demir yığınına dönen otomobilin enkazından itfaiye tarafından çıkarıldı.
Su tahliye bacasına düşen Prof. Dr. Asuman Efe’nin cesedi de yolun altından geçen su kanalına giren itfaiye erleri tarafından alındı. Cesetler savcının incelemesinden sonra Gerede Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,079 µs