En Sıcak Konular

Rusya’da neler oluyor: Lanetli Mart!

0 0 0000 00:00 tsi
Rusya’da neler oluyor: Lanetli Mart! Rusya'da bugün ulusal yas günü. Bayraklar yarıya kadar indirildi. Eğlenceler iptal edildi. Son günlerde yaşanan felaketlerle ilgili incelemeler sürüyor. Putin, yaşanan üç trajedi hakkında Kremlin tarafından özel bir soruşturma yapılmasını emretti.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, son bir haftada içerisinde Rusya’nın canını yakan üç olaydan sonra oldukça keyifsiz olduğu belirtiliyor. Kremlin basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Putin, yaşanan üç trajedi hakkında Kremlin tarafından özel bir soruşturma yapılmasını emretti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Samara’da meydana gelen uçak kazası, önceki gün yaşanan maden ocağı faciası ve dün çıkan huzurevi yangınında Rusya önemli kayıplar verdi. Meydana gelen üç trajedik olayda yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetti.

Vladimir Putin, yaşanan bu olayların ülkede güvenlik standardının ve acil yardım hizmetlerinin eksik kaldığını ortaya koyduğunu belirtti.
Rusya Başbakanı Mihail Fradkov, olaylarla ilgili yapılacak özel soruşturmayı bizzat kendisi takip edecek ve yaşananlarıla ilgili raporları faturasını devlet başkanına iletecek.

Dün askeri komisyon toplantısında konuşan Putin, Fradkov’a seslendi ve “Soruşturma en üst düzeyde yürütülecek ve nedenler birer birer deşifre edilecek” dedi. Toplantıda ayrıca, ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Daha önce büyük kayıpların verildiği olaylardan sonra yavaş hareket etmekle suçlanan Vladimir Putin, bu sefer elini çabuk tutuyor ve her türlü önlemi alıyor. Putin, 2000 yılında yaşanan ve 118 denizcinin can verdiği Kursk denizaltısı faciası ve 300’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği Beslan olayı sonrasında yavaş hareket ettiği gerekçesiyle büyük eleştirilere maruz kalmıştı.

Putin, önceki gün Ulyanovskaya maden ocağında meydana gelen patlamadan hemen sonra Acil Durumlar Bakanı Sergey Şoygu’ya bölgeye hareket etmeyi emretmişti. Putin, ayrıca, Askeri Komisyon’da yaptığı konuşmasında son bir hafta içerisinde yaşanan trajedilerde hayatını kaybedenlerin Rusya’nın kalbinde derin yaralar açtığını ifade etti.
russia.ru



Bu haber 267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,046 µs