En Sıcak Konular

Binlerce tavuk ve civciv telef oldu

9 Haziran 2010 08:30 tsi
Şiddetli yağış sonucu oluşan taşkında çok sayıda ev ve iş yeri sular altına kaldı...

Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk ve Altındere beldelerinde şiddetli yağış sonucu oluşan taşkında çok sayıda ev ve iş yeri sular altına kaldı. Köprülere de hasar veren taşkının neden olduğu su baskınlarında, bazı alabalık tesisleri zarar görürken besihanelerdeki binlerce tavuk ve civciv telef oldu.

Ülke genelinde etkili olan yağışlar, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde ciddi zararlara yol açtı. Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk ve Altındere beldeleri şiddetli yağış sonucu oluşan taşkınlara teslim oldu. Derelerin taşması sonucu Kuzuluk beldesinde bir çok ev ve iş yerini su bastı, istinat duvarları yıkıldı. Ayrıca Akyazı - Kuzuluk karayolu da taşkın sebebiyle bir süre ulaşıma kapandı.

Vatandaşlar ev ve iş yerlerindeki suları tahliye etmek için yoğun çaba harcadı. Taşkın, Altındere beldesinde de ciddi zararlara yol açtı. Alabalık tesisleri zarar gördü, tavuk çiftliklerindeki binlerce tavuk telef oldu. Bazı çiftlik sahipleri kum torbaları ile suların önüne geçmeye çalıştı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar iş makineleri ile tahliye edildi. Akyazı, Kuzuluk ve Altındere belediyelerine ait iş makineleri kapanan yolları açarken Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ADASU) ait çok sayıda vidanjör, taşkının neden olduğu suları tahliye için seferber oldu.

Taşkın, Alağaç köyünü de vurdu. Caddelerin göle döndüğü köyde bir çok evin zemin katlarını su bastı. Buradaki tavuk çiftliğinde su baskını sonucu 5 bin civcivin büyük bir bölümü telef oldu. Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, taşkının zarar verdiği beldeler ve köylerde inceleme yaptı.

CAN KAYBI YOK, ÖNEMLİ MİKTARDA MADDİ ZARAR VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, Altındere beldesi, Akyazı ilçesinin bir kısmı ve Kuzuluk beldesinde sel nedeniyle önemli ölçüde hasar olduğunu söyledi. Sel nedeniyle birçok ev ve iş yerinin sular altında kaldığını kaydeden Toçoğlu, " Allah'a şükür can kaybı duymadık. Bazı tavuk çiftlikleri ve iş yerlerimiz sular altında. Sular çekilince durumu daha da net göreceğiz'' dedi.

Kaymakam Beypınar, sel nedeniyle bazı alabalık tesisleri ve çiftliklerin zarar gördüğünü ifade ederek, can kaybının olmadığını ve oluşan hasarın tespiti için çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. Akyazı Belediye Başkanı Yazıcı da zararın büyük olduğunu, can kaybı yaşanmamasının tek tesellileri olduğunu belirtti.



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,596 µs