En Sıcak Konular

Latin Amerika Ateşli Humma’dan kırılıyor!

0 0 0000 00:00 tsi
Latin Amerika Ateşli Humma’dan kırılıyor! Aedes Aegypti sivrisineği tarafından yayılan ve birçok Latin Amerika ülkesinde salgınlara neden olan ateşli humma hastalığı bölgedeki sağlık yetkilerini endişelendiriyor. Bir rakama göre 20 bir rakama göre 400 bin kişi vaka görüldü.

Paraguay, Brezilya, Arjantin, Uruguay, Panama ve Kosta Rika, yüksek ateş, baş ağrısı ve kas ve eklemlerde acıya neden olan bu hastalıkla mücadele ediyor. Ölümlere yol açan kanamalı çeşidi ise en tehlikeli olanı. Bu hastalık nedeniyle 13 kişinin öldüğü Paraguay’da Halk Sağlığı Bakanı çok şiddetli eleştiriler aldı.

Yıl içerisinde 20 bin vaka görüldü ancak, bir danışma firmasının anketlerine göre bu rakam aslında 400 bin. Asuncion Valisi Francisco Franco, Ocak ve Mart 2007 arasında, Asuncion’un merkezinde yaşayan 1,6 milyon kişinin yüzde 20’sinin bu hastalığa yakalandığını açıkladı.

Uruguay’da, yetkililerin ilk yerli vakasının görüldüğünü onaylamasıyla Montevideo’nun 496 km kuzeyinde yer alan Salto Acil Yardım Kurulu hastalığı kontrol altına alabilmek için buharla dezenfekte etme çalışmalarına başladı.

Şili Halk Sağlığı Enstitüsü, Şubat ayındaki diğer üç vakaya ek olarak, Pascua adasında beş yeni vakanın görüldüğünü doğruladı.Brezilya’da Oswaldo Cruz Enstitüsü’nden araştırmacılar laboratuar sonuçlarına göre, bölgelerindeki virütik enfeksiyonun olası taşıyıcısının Aedes Aegypti sivrisineği olduğunu açıkladılar.
prensa latina



Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,452 µs