En Sıcak Konular

Kürdistan İşçi Partisi değil, terörist PKK!

0 0 0000 00:00 tsi
Kürdistan İşçi Partisi değil, terörist PKK! ABD Dışişleri Bakanı Rice’in terörist PKK’dan bahsederken ‘Kürdistan İşçi Partisi’ ifadesini kullanması tepki çekmişti. Peki fark ne? Diplomatik açıdan bu söylem ciddi sakıncalar taşıyor. PKK ile mücadele koordinatörü Ralston’

Amerikan Dışişleri Bakanı Condalizza Rice’in resmi bir konuşma sırasında terörist PKK’dan, “Kürdistan İşçi Partisi” olarak bahsetmesi Türkiye’nin ciddi tepkisini çekmişti. Diplomasi de üslup gerçekten büyük önem taşıyor. Çünkü bir kere yanlış söylemler kullanmaya başladığınızda ardından politik açılımlar geliyor.

Netekim ABD ve Türkiye, PKK ile mücadele için temsilciler atarken, ünvanları üzerinde hassasiyetle durmuş, emekli orgeneral Edip Başer ünvanını neredeyse onlarca kez düzeltip, basın mensuplarına ezberletmişti.

Bulundukları makamın ismi, “PKK Koodinatörü” değil, “PKK ile mücadele özel temsilcisi”di. Bayer görevinin neredeyse ilk bir ayını bu ünvanı düzeltip benimsetmekle geçirdi. Çünkü yanlış anlaşılmalara neden olabilirdi.

Hala mı bu mesele?..

Ardından Dışişleri Bakanı Rice’ın bu yeni söylemi gelince yeniden aynı tartışma başladı. Sanki içeriği değişmiyorsa da PKK yerine Kürdistan İşçi Partisi tanımının kullanılması, sanki bir terör örgütünü yok etme üzerine çalışılmıyorda, politakaları eleştiriliyor havası veriyor. Tabii fazlası da var.

İyibilgi’nin belgesini verdiği ve Ralston’un katıldığı, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde söyledikleri gibi. Örneğin Ralston, neden bu organizazsyona ihtiyaç duyulduğunu, Türk milletinin yoğun baskısı sebebiyle, bazı askeri operasyonların yapılması gibi kritik bir noktaya gelindiği için bu koordinatörlüğe ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.

Politik çözüm politik parti ister…

Bunun için “diplomatik” yollardan PKK’nın buradan nasıl uzaklaştırılıp, sınır güvenliğini sağlayacaklarını araştırıyorlarmış. Yani PKK’nın ortadan kaldırılması falan dertleri değil. Peki bu nasıl mümkün? Yani ABD askeri operasyon yapmadığına ve Türkiye’nin yapmasına da izin vermediklerine göre? Elbette “siyasi çözüm” yoluyla! Bunun içinde lazım olan politik bir muhataptır. Yani bir parti!

Peki Ralston’un ünvanı bu amaca uygun mu? Sunduğumuz resim, Amerikan Temsilciler Meclisi’nin resmi tutanağıdır. Yani uygun!
www.iyibilgi.com




Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs