En Sıcak Konular

AKP’nin tehlikeli oyunu!

0 0 0000 00:00 tsi
AKP’nin tehlikeli oyunu! Cem Uzan geçtiğimiz seçimde aldığı yüzde yedi oy ile MHP ve DYP’yi Meclis dışına iterek AKP’ye tek başına iktidarın anahtarını verdi. Anlaşılan o ki AKP, daha önce kendiliğinden oluşan bu tabloyu projelendirmek istiyor. Genç Parti’yi alt

Cem Uzan 3 Kasım 2002 seçimlerinin sürpriziydi. 2 Kasım akşamı dahi Cem Uzan’ın uğrunda bol para akıttığı seçim kampanyasının bu denli başarılı olabileceğini tahmin etmek güçtü. Ama oldu. Uzan’ın Genç Parti’si yüzde yedi oy aldı.

Bu durum elbette ki kimi huzursuzluklara yol açmadı değil. Nihayetinde bir medya patronu basın araçlarını kendi siyasi gücü haline getirerek, bol para akıttığı reklam ve konser kampanyalarıyla seçime giriyordu. Bu iki açıdan tedirginlik yaratmıştı. Basın artık açık bir şekilde siyasi araç olarak kullanılıyordu. Bu basın ahlakı açısından ciddi bir problemdi. İkinci problemli alan ise Uzan’ın Türk siyasetine getirdiği yeniliklerdi. Türk siyaseti daha önce seçmenlere dağıtılan kömürler ve hatta inekler ile bile tanışmıştı. Ancak konserli, pilav-dönerli, ağır televizyon reklamlı seçim kampanyasına ilk kez tanık olunuyordu. Üstelik bu başarı da getirdi.

Cem Uzan’ın yüzde yedi oy alması sadece Türk siyasetinde bir tedirginliğe neden olmadı. Ayrıca AKP’ye tek başına iktidar yolunu açtı. Genç Parti MHP ve DYP’den oy alınca bu iki parti baraj dışında kaldı. Böylece meclise iki parti girebildi.

AKP bu analizi iyi yapmış olmalı ki alttan alta Genç Parti’yi desteklediği ileri sürülüyor. Geçtiğimiz günlerde Fatih Altaylı bu iddiayı ortaya atmıştı. Altaylı yapılan araştırmalarda Genç Parti’nin oyunun yüksek gösterildiği, AKP’nin Genç Parti’yi “gazladığını” belirtmişti.

Bu tezi destekleyecek ikinci bulgu da şu… Ünlü basın patronu Rupert Murdoch’a ait olan Fox TV geçtiğimiz gün yayınlanan bir programda en çok sevilen ve gelecek vadeden siyasi figürler oylaması yaptı. Oylamanın sonucu bir hayli ilginçti. Erdoğan en beğenilen ve geleceği açık siyasi lider olarak birinci çıkarken, ikinci Erdoğan’ın aldığı oya yakın bir payla Cem Uzan oldu. Baykal ve Ağar’ın aldığı oy bu iki ismin bir hayli altındaydı.

Buradan çıkan sonuç Murdoch’un Fox TV’sinin Erdoğan’ın Genç Parti’yi “gazlamak” gibi bir niyeti varsa buna destek olmak mı? Yoksa Fox gerçekten Cem Uzan’ı mı destekliyor? Ya da gerçekten sonuçlar böyle miydi?

Eğer Altaylı’nın iddiası doğruysa Erdoğan çok tehlikeli bir oyun oynuyor demektir bu. Zira ip elden kaçabilir… Ya da ipin ucunu tutanlar o ipi Erdoğan’ın elinden çekip alabilir. Böyle bir durumda sonuç ne olur? O ip Erdoğan’ın boyunu aşar mı?

Cem Uzan geçtiğimiz aylarda İstanbul’da Amerikalı Cumhuriyetçi senatörlerle bir araya gelmiş, gizli buluşma açığa çıkınca “memleket meselelerini görüştük” demişti.

İpin ucunu kim tutuyor? Erdoğan bu soruya dikkat etmeli…

iyibilgi.com



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,195 µs