En Sıcak Konular

Genelkurmay’ın Nevruz kızı nereli?

0 0 0000 00:00 tsi
Genelkurmay’ın Nevruz kızı nereli? Genelkurmay’ın sitesinde yayınlanan Nevruz (Yenigün) kutlaması posteri hemen her kesim tarafından olumlu karşılandı.. Tek kritik posterdeki minik kızın biraz ‘akça pakça’ bulunmasından geldi! Bu bakış açısının altında elbette Yenigün Bay

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi sitesinde yer alan ve bugün hemen tüm basın-yayın organlarında yer bulan, Nevruz (Yenigün) Bayramı’nı “Huzur, barış ve sevgi getirmesi dileğiyle” kutlayan poster Türkiye’deki her kesim tarafından beğeni ile karşılandı.

Elbette bu kadar sade ve sempatik bir posterin TSK tarafından yayınlanmasının kritize edilmemesi mümkün değildi! Bu seferde posterde yer alan minik kızın görünümü “doğulu” bulunmadı!

Fark eder mi?

Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz, “… bizim reklamlarda çocuklar hep beyaz tenli, sarı saçlı, mavi gözlüdür. Buna karşılık koyu saçlı, esmer tenli çocuklar reklamlarda pek az yer alır. Ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kutlanan ya da oralarla özdeşleşen Nevruz’u da böyle akça pakça bir kızla simgelemek, reklamların gücünü göstermiyor mu” cümlelerine yer verdi.

Aköz açıkça yazamasa da aslında söylediği şu.. “Bu kız Doğulu değil!” Bunu açıkça söyleyemediğinden de-nedense?-topu reklamcılara atmış. Yani niyet belli ama biraz huylanmış! Oysa bu metinde düzeltilmesi gereken çok şey var.

Ara sıra Türkiye’yi gezseydik!

Bir kere Kürt asıllı vatandaşlarımız arasında sarı saçlı ve renkli gözlü çok insan bulunmaktadır. Bu bölgede hangi şehre giderseniz gidin bu fiziki özelliklere sahip yığınla insan görürsünüz. Hatta tıpkı Karadenizli vatandaşlarımızın kemerli burunları gibi, bu tonları bölgenin alamet-i farikasından sayanlar da vardır.

İkincisi Yenigün Bayramı salt bu bölge insanına ait bir kutlama günü değildir. Türkiye’nin her bölgesinde kutlandığı gibi, bir bahar sevinci olarak bölge ülkelerinde de kutlanır. Zaten Aköz’ün yazısındaki “ağırlıklı” kelimesi yanılgının farkında olunduğunu da gösteriyor.

Bu durumda posterdeki kızın nereli olduğu veya kim olduğu hiçbir önem taşımıyor. Ankara’lı veya İstanbul’lu olabilir.  Mühim olan TSK’nın mesajının gerçekleşmesi. Yenigün’ün “barış-huzur-sevgi” getirmesi!

www.iyibilgi.com



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs