En Sıcak Konular

Ersöz'ün avukatından ince taktik

4 Haziran 2010 19:32 tsi
Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar'dan ince taktik...

Birleştirilen Ergenekon davasında tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, daha önceki duruşmalarda sanıklar ile avukatlarının mahkeme heyeti ve savcılara duydukları güvensizliği dile getirmelerinin aksine, yargının tarafsızlığına güven duyduğunu belirtti. Avukat Dizdar, müvekkilinin tahliyesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan Birleştirilen Ergenekon davasının 70'inci duruşmasına tutuklu sanıklardan Mehmet Haberal, Levent Ersöz, Fatih Hilmioğlu, İbrahim Şahin ve Durmuş Ali Özoğlu Katılmadı. Aralarında Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın da bulunduğu 37 tutuklu sanıktan 32'si ile tutuksuz sanık Emin Şirin, duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, duruşmanın taleplerin alınmasıyla devam edeceğini söyledi.

Önceki oturumda 350 sayfalık yazılı savunmasını video konferans yoluyla okuyarak savunmasını tamamlayan tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, söyleyeceği bazı detaylar olduğunu belirterek söz aldı. Sanıklar ile avukatları tarafından iddianame ve duruşma savcıları ile mahkeme heyetine duyulan büyük güvensizliğin sık sık dile getirildiği Ergenekon davasında Avukat Ali Rıza Dizdar'ın yargılama makamının tarafsız olduğuna inandıklarını söylemesi dikkat çekti. Ancak iddia makamı olan savcılar karşısında müşteki olduklarını belirten Dizdar, "Bir meslektaşımız yargıyı etkilemeye çalışmaktan gözaltına alındı. Eski Adalet Bakanımız da gözaltına alındı. Ancak bu mahkemeye kimse tesir edemez. Tanrı ölüm getirirse ölüm ile tesir edebilir sadece. Bu benim şahsi kanaatim." dedi.

Dosyaya delil olarak konulan gizli tanık ifadelerini de eleştiren Dizdar, "Bu kişilere ancak muhbir denilebilir. Bu da kişilerin yetkili devlet makamlarınca görevlendirilmesiyle mümkün olur. Oysa bu kişiler için bir görevlendirme sözkonusu değildir." iddiasında bulundu.

Savunma yaptığı sırada Ersöz'ün sağlık durumunun çok ciddi olduğunu savunan Dizdar, "Ancak bir Cumhuriyetçi olarak dimdik ayakta durduğunu göstermek istediğini söyledi." diye konuştu. Ersöz'de 'Majör Depresyon' hastalığının bulunduğunu söyleyen Dizdar, "Bu hastalık nedeniyle ne yapacağı belli olmadığı için savunması sırasında anti depresyon ilaçları veriliyordu. Beynine pis kan gitmesin diye ensesinden kan alınıyordu. Açıkçası ben de dimdik dur dedim. Öleceksen burada öl. Kendisi de aynen böyle yaptı." diye konuştu.

"ADLİ TIP KURUMU'NA GÜVENMİYORUM"

Adli Tıp Kurumu'na güvenmediğini ifade eden Ali Rıza Dizdar, müvekkili Ersöz'ün sağlık durumuyla alakalı evrakları elden takip ederek Şebnem Korur Fincancı başkanlığındaki Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldığını söyledi. Raporda Ersöz'ün anti depresan rahatsızlığı ve buna bağlı olan intihar eğilimi içinde olduğunun belirtildiğini ifade eden Dizdar, "Ayağının kesilme riski var. Boynundan kan alınıyor. Prostat rahatsızlığı var." dedi. Müvekkili Levent Ersöz'ün rahatsızlıklarının büyük çoğunluğunu hastaneden kaptığını da söyleyen Avukat Dizdar, uygun görülecek bir tedbir ile tahliye kararı verilmesini talep etti.

Avukat Dizdar'ın ardından tutuklu sanık Albay Cengiz Köylü, söz aldı. 18 aydır bir iftira yüzünden tutuklu olduğunu öne süren Köylü, "Bir sabah iftirayla uyandım. Sadece MİT'in bir raporuyla 18 aydır tutukluyum. İlkokul mezunu bir imamdan direktif aldığım söyleniyor. Nerede bu imam? Adı geçen 44 kişi daha vardı. Hiçbirisinin ifadesi alınmadı. MİT bile sonunda 'elimde somut delil yok. Duyumdu' diyor. Askeri savcılık da inceleme yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yaptığı inceleme raporunu lütfen inceleyin. Somut hiçbir şey yok. Hiçbir suçum olmadığı ortaya çıkacak." şeklinde konuştu.

cihan

 

 




Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,175 µs