En Sıcak Konular

Derin devletle derin Kürtlerin işbirliği

0 0 0000 00:00 tsi
Derin devletle derin Kürtlerin işbirliği Van'ın eski DEHAP'lı Belediye Başkanı Şahabettin Özarslaner, Türkiye'de 'derin devlet' gibi 'derin Kürtler'in de bulunduğunu söyledi. Bu ikilinin eylem ve provakasyonlar da işbirliği yaptığını belirtti.

Şahabettin Özarslaner, iki 'derin' gücün işbirliği içinde çalıştığını ifade ederek, "Bunlar Türkiye'nin önünde büyük sıkıntılar oluşturan eylemler ve provokasyonların içinde yer alıyorlar." dedi. Özarslaner ayrıca, DTP'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan'a 'özgürlük' kazandırma çabasıyla kurulduğunu aktardı.

Türkiye'de son aylarda yaşanan 'derin devlet' tartışmalarına eski DEHAP'lı Van Belediye Başkanı Şahabettin Özarslaner de katıldı. Zaman'a açıklamalarda bulunan Özarslaner, 'derin devlet' kadar, 'derin Kürtler'in de ülkeyi kaosa götürmenin hesaplarını yaptığını aktardı. Türkiye'nin demokratik olarak kalkınmasını istemeyen ve yıllardan beri kan ve gözyaşıyla beslenen bu iki derin gücün oluşturdukları provokasyon ortamından beslendiklerini söyleyen Özarslaner, Doğu ve Güneydoğu'da bölgenin önünü kesmek için sanal provokasyonların düzenlendiğini anlattı.

Şahabettin Özarslaner, seçimler öncesinde de provokasyon olabileceğine dikkat çekti. Özarslaner, şöyle konuştu: "Provokasyon havası koklayanlar her fırsatı kolluyor. Bunun için Nevruz çok önemli. Bizler Nevruz'u hiçbir provokasyona mahal vermeden kutlamalıyız. Kitle psikolojisini hesaplayan kötü niyetli kişiler halkı provoke etmek isteyecektir. Bir kişinin atacağı yanlış bir sloganla binlerce kişi galeyana gelebilir. Burada en büyük görev toplanan kitleyi etkileyen DTP'ye düşüyor. Daha sonra ülkeyi yönetenlere ve güvenlik güçlerine ve hepimize düşüyor. Sağduyulu olmamız gerekir."

DTP'nin kurulmasından sonra partileşme döneminde söylenen birçok şeyin unutulduğunu iddia eden Özarslaner, "İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan'a özgürlük üzerine politika gerçekleştirdi. Bu doğru bir yaklaşım değil. DTP'nin geldiği gelenekteki partiler eğitim, sağlık, kadın ve çevre gibi konularda hiç politika gerçekleştirmediler." dedi.

Zaman
 



Bu haber 2,127 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,549 µs