En Sıcak Konular

Tatlıses'in yanıtı  tecavüzden beter!

0 0 0000 00:00 tsi
Tatlıses'in yanıtı  tecavüzden beter! İbrahim Tatlıses tecavüz iddialarını "tecavüz nasıl oluyor tecavüzcü Coşkun'la tartışacağız" diye yanıtladı. CETAD Başkanı Yetkin, bu üslubun "tecavüzün ağırlığını sıradanlaştırdığını", "tecavüzcüyü" olumlu bir sıfat haline getirdiğini söylüyor.

İbrahim Tatlıses gazetelerde yer alan tecavüz iddialarını programında şu sözlerle yanıtladı: "Antalya'da çok önemli bir dostumla tanıştım, Tecavüzcü Coşkun. Ondan birkaç örnek alarak 'tecavüz nasıl yapılıyor, tecavüz nasıl oluyor' tartışacağız"

Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) Başkanı Nesrin Yetkin ise, tecavüzün bir şiddet eylemi olduğuna dikkat çekiyor, "espri yapılabilecek bir konu değil" diyor.

Bu açıklamalar tecavüzü sıradanlaştırıyor

Tecavüz sonrası travmanın derinliğine işaret eden Yetkin, açıklama sürecinin önemini hatırlatıyor: "Tecavüzü açıklama rahatlatıcı bir süreç olmalı aslında. Ama karşılaşılan tepkiler yüzünden bir travma haline geliyor. Tecavüzün kendisi zaten bir travma olduğu için açıklamanın travmayı azaltan bir süreç olması gerekli."

Tatlıses'in açıklamasının "tecavüzün ağırlığını sıradanlaştırdığını" söyleyen Yetkin, kapkaç olaylarını örnek gösteriyor: "Eskiden kapkaç daha çok önemsenirdi. Şimdi yine yoğun görünmekle birlikte sıradanlaştığı için medyaya daha az yansıyor. Bu açıklamada da tecavüzcü olumlu bir sıfatmış gibi kullanılıyor."

Yetkin'in bu konuda medyanın yapabilecekleri üzerine yorumu ise, medyanın kendi etiğini oluşturması gereği. Başka meslek dallarının kendi etiklerini kendilerinin oluşturduğunu vurgulayan Yetkin, "herkes kendi mesleğinin etiğine uymalı" diyor.

Ayça Örer  - bianet.org



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs