En Sıcak Konular

PKK'nın yeni oyuncağı!

0 0 0000 00:00 tsi
PKK'nın yeni oyuncağı! Güvenlik güçleri ele geçirilen teröristlere ait sığınaklarda yaptığı araştırmalarda ilginç bir durumla karşılaştı. Ele geçirilen aletler PKK'nın saldırılarda kullanacağı o "oyuncağı" deşifre etti.

PKK'lı teröristlerin, riski daha az olduğu için uzaktan kumandalı oyuncaklarla bombalı saldırılar yapmaya hazırlandığını saptandı ve güvenlik birimleri bu konuda uyarıldı. Teröristlere ait sığınaklarda patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile oyuncak araba parçaları bulundu.

Güvenlik güçlerinin Siirt'in Eruh İlçesi kırsalında yaptığı arama-tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü PKK’ya ait 5 ayrı sığınakta patlayıcı madde yapımı ve tuzaklanmasında kullanılan malzemeler, piknik tüpleri, havan mühimmatı, top mühimmatı parçası, oyuncak araba parçaları, hafif silah mühimmatı, giyecek ve gıda madesi ele geçirdi. Güvenlik güçleri terör örgütünün bu yaz özellikle bomba yüklü oyuncuklarla saldırılar hazırlığı içinde olduğu bilgilerinin kendilerine ulaştığını, Siirt’te ele geçen malzemelerinde bunu teyit ettiğini belirtti.

Ülke genelinde tüm güvenlik birimleri bu konuda birimlerin uyarılırken, terör örgütü PKK'nın uzaktan kumanda ile çalışan oyuncaklar ve özellikle oyuncak arabalar teminine yöneldiği saptandı.

Kuzey Irak’ta bulunan terör örgütü PKK’nın sözde silahlı kanat sorumlusu Suriyeli ‘Dr. Bahoz Erdal’ kod adlı Feyman Hüseyin'in özellikle Tunceli, Bingöl ve Diyarbakır bölgesinde bulunan teröristlere telsiz aracılığıyla şifreli yaptığı konuşmada, sığınaklardan çıkıp eylem için hareketli hale geçmeleri talimatı verdi. Güvenlik birimlerinin bölgede operasyonlara ağırlık verdiği belirtilen talimatta, teröristlerden riski az olan uzaktan kumandalı bombalı eylemler yapılması istendi.

Güvenlik birimleri, bu konuşmaların tespitinin ardında bölgedeki operasyonlara ağırlık verdi, kent giriş ve çıkışlarınnda aramalar yoğunlaştırıldı. Özellikle köylere giden bütün araçlarda oyuncak taşınıp taşınmadığı kontrol edilmeye başlandı.

İnternethaber



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,732 µs