En Sıcak Konular

"Gerginliğe izin vermeyeceğiz"

0 0 0000 00:00 tsi
Alternatif Nevruz kutlamaları için valilikten izin alan DTP, temkinli. Nevruz öncesi bir çok yöneticisi PKK'ya yardım suçlamasıyla gözaltına alınan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk, hangi çağrıda bulundu?

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Şemdinli olayları sonrasında ilçede yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında açılan dava ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdi.

Avukatı Mehmet Nuri Özmen ve Sırrı Sakık ile Ankara Adalet Sarayı'na gelen Türk'ün, Talimat Bürosu Savcısı Doğan Tekinşen tarafından ifadesi alındı.

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Türk, Şemdinli'de meydana gelen olaylar sonrasında, DTP parti binası ile patlama meydana gelen kitabevinin açılışını yapmak üzere ilçeye gittiklerini anımsattı. İlçedeki gerginliği azaltmaya yönelik bir çaba içine girdiğini anlatan Türk, parti binası önünde toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, halka teşekkür ettiğini ve bir gerginlik olmadan dağılmalarını rica ettiğini söyledi.

Bölgedeki yetkililer tarafından da bu tavrı nedeniyle kendisine teşekkür edildiğini belirten Türk, bir yıl sonra ise Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığının, ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet'' suçundan kendisi hakkında dava açtığını kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türk, bir gazetecinin ''bu seneki Nevruz kutlamalarından beklentilerinin ne olduğunu'' sorması üzerine, şunları söyledi: ''Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bir kaos ve gerginlik ortamını yaratmak isteyen güçler var. Biz bunun bilincindeyiz. DTP, Nevruzu bir bayram anlayışı ve havasıyla kutlamayı hedefliyor. Bu konuda çalışmalarımızı ve çağrılarımızı yapıyoruz. İnanıyoruz ki Nevruz, bir bayram havası içinde geçecektir. Gerginliğe izin vermeyeceğiz. Bu konudaki hassasiyetimizi ilk günden beri ortaya koyduk.''

Kutlama için daha önce izin aldıkları yerlerde Nevruz kutlamalarını gerçekleştireceklerini belirten Türk, kutlamalar sırasında gerginliklere meydan vermeyecek bir tavrın geliştirilmesi konusunda parti örgütlerine talimatlar gönderdiklerini söyledi. Türk, ''Amacımız, gerçekten barışçıl, demokratik bir sürecin başlatılması, Türkiye'de kardeşleşmeyi sağlayacak bir siyasi anlayışı gündeme koymaktır'' diye konuştu.


haber7



Bu haber 299 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,854 µs